KOLUMNI | Yhteistä kakkua aina jaetaan

0
Pentti Hautala

Pentti Hautala
Toimittaja

Lehtien jutuissa- ja mielipidepalstoilla sekä muissa tiedotusvälineissä on viime aikoina esitetty monia kirjoituksia, sekä radiossa- ja tv:ssä sanallisia sanontoja, kuinka valtio jakaa rahaa miljoonia ja miljardeja. Veroina kerättyjä ja velaksi otettuja euroja, ohjataan luvattoman paljon turhiin hankkeisiin ja muiden kuin omien kansalaisten parhaaksi.

Se suorastaan kummastuttaa, kun monet tahot saavat rahaa miljoonia, kyseenalaisiin avustuksiin, hankkeisiin ja projekteihin, niin ei olla tyytyväisiä ja lisää yhä vaaditaan. Näin, vaikka ei saada mitään muuta hyödyllistä aikaan, kuin hankkeita hoitavien henkilöiden palkat, ja suuret suunnitelmien määrä. Jotka enimmäkseen jäävätkin vain toteutumatta. Tästä on satoja todisteita menneisyydestä.

Suomen valtion talous ei kerta kaikkiaan enää kestä tuhansia miljoonia euroja maksavaa, vastuutonta rahanjakoa. Tuhlausta! – Sellaista mitä on viime vuosina toteutettu. Esimerkki äskettäin valmistettu SOTE-soppa on jo osoittanut, että yhteiskunnan menot vain kasvavat ja suomalaisten köyhien tilanne maaseudulla kurjistuu. Suunnitellut säästöt ja palveluiden paraneminen jää haaveeksi.

Käy aivan niin kuin minä ennen soten syntymistä kirjoitin. Eikä tuloksesta voida syyttää sotaakaan. Kärsitään omien päätöksien seurauksia, me suomalaiset kallistuneilla maksuilla. Ja kunnatkin, tyhjiksi jäävin, ja rakennettavien huoneistojen kanssa. Hyötyjiä ovat 15–20 000 kuukausipalkkaa saavat johtajat ja korkeita kokouspalkkiot kuittaavat luottamushenkilöt.

Lisäksi puoluetukeakin maksetaan yhtä aluevaltuutettua kohden 5.000 – 10.OOO euroa! Kun Etelä-Pohjanmaan hyvinvointi alueen valtuustossakin istuu 59 henkilöä, rahaa kuluu hallinnon ylläpitoon suuria summia. Tuki käytettään esimerkiksi sivun ilmoituksiin maakuntalehdessä.

– On laitettu ainakin omien naamakuvien lisäksi myöskin politiikkaa. -Esimerkiksi: ”Olemme lähipalvelujen säilyttämisen puolella”. Näin mainostetaan, kun samat henkilöt ovat kunnallistasolla toimineet aktiivisesti esimerkiksi kyläkoulujen lakkauttamisen puolesta.

KAIKKIEN kansalaisten pitäisi tiedostaa ehdottomasti se, että kaikki kyseiset eurot ovat pois meiltä suomalaisilta. Tästä johtuen pitää meiltä nipistää pienistäkin eläkkeistä, sairailta, perheiltä ym. ja vähentää muita palveluita, kiristää erilaisia veroja sekä maksuja jne. Lisäksi valtion täytyy ottaa yhä vain enemmän velkaa!

Katsotaanpa ympärillemme, kuinka kurjissa- ja köyhissä oloissa nykyään, vuosikymmeniä veroja maksaneitakin oman maan kansalaisia joutuu elämään. Murehtimaan jokaisena päivänä, miten eurot riittävät. Eikä ne jokaisella riitä. Paljon puutteellisemmin, mitä maahan muuttaneet. Ei ole ihme, vaikka tilanne monen kohdalla, nousee ja vihakin päättäjiä kohtaan, kun vieraan maiden kansalaisia passataan kilvan kylpylöissä, hotelleissa ja muissa vastaanottokeskuksissa.

Meidän jokaisen olisi huomattava nyt viimeistään, että VALTIONKIN jakama tukikakku on kokonaisuus, yhteinen. Jos toisaalle jaetaan, niin se on toisilta pois. Kun jaetaan liikaa, niin velat nousevat.
Meidän yhteistä kakkua aina jaetaan!


 

JÄTÄ KOMMENTTI