Konehuutokaupassa hintahaitari – eurosta 95.000 euroon

0
Tuurissa koettiin Konehuutokaupassa oikein vanhanajan perinteistä tunnelmaa. Huutoja huomioivat tässä miesvaltaiselta joukolta Lauri Karjanlahti ja huutokauppatiimin pomo Joona Riiho, sini/valkopuseroiset.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Tuuri

Perinteisessä syyskuisessä kansanjuhlassa, Tuurin Konehuutokaupassa tehtiin huima ennätys halvimman- ja kalleimman tavaran hinnan erossa.

Myytävistä koneista korkeimpaan hintaan nousivat oranssikeltainen jättikoinen monitoimitraktori JCB Fastac/ 95.000 euroa ja sininen traktori NeW Holland.

Halvimmalla myytiin 3-polttoainesäiliön satsi: yhdellä eurolla. Kalleimpaan hintaan vaihtoi omistajaa jättikoinen monitoimitraktori JCP Fastrac, kun hinta huudossa kohosi 95.000 euroon! New Holland-traktori vaihtoi omistajaa 32 000 eurolla. Halvimmillaan traktorin, kivikoneiden ja kuormaajien omistajakasi pääsi muutamalla tonnilla. Pienemmät autot maksoivat satasia ja isommat pirssit -ja kuorma-autot tuhansia.

Erkoisin ”härveli” huutokupassa oli tämä maastossa ja vedessä ajettava 8-pyöräinen kulkuneuvo.

Erikoisin ajokuntoinen mööpeli oli 8-pyöräinen harvinaisuus, joka kulkee maalla ja vedessä Ikivanha härveli herätti innokasta tarjouksien tulvan. Hinta nousi pienillä nostoilla lopuksi 2400 euroon.

Kahden päivän aikana tarjottiin ja myytiin ostajajoukoille lähes 500 tavaraerää. Koneiden lisäksi myöskin runsaasti kumipyöriä, renkaita, trukkeja, nostureita, vinssejä, pressuja, rekkoja, perävaunuja, moottoreita, työkaluja, rakennustarvikkeita, aikuisten sekä lasten polkupyöriä, lautoja, lankkuja ja paljon muuta.

Valmiita rakennuksiakin myytiin. Todellinen löytö oli 2-hevosen uusi ja tilava talli. Sen sai silmin nähden tyytyväinen tarvitsija 3000 eurolla.

Kuten aina huutokaupassa tapahtuu, niin moni tavaran hinta kohosi yllättävänkin korkealla, kun samassa esineestä oli useampi kiinnostunut. Ja vielä netin kautta tarjouksia tehneet kiihottivat huutoja. Mutta vastaavasti monen hinta jäi halvaksi ja voittoa tehtiin heti, kun toinen kiinnostui ostamaan sitä itselleen ”myöhärräneenä”.

Ajettavat autot ja muut konevoimalla kulkevat ajettiin katsomossa istuvan yleisön eteen, josta sitten tehtiin kilvan tarjouksia. Heikki Riiho etualalla ja Kalle Riiho taustalla.

Huutokaupan järjestäjänä toimii Tuurin Kauppa Oy, Joonas Riihon johdolla. Tiimin kuuluvat Joonaksen lisäksi Jukka, Topias ja Susanna Riiho sekä Teppo Eklund. Hommassa ovat tiivisti mukana mm., huutokauppapäivinä myöskin Terho, Kalle ja Heikki Riiho sekä Lauri Karjanlahti ja muutakin apujoukkoa.

Kuvat: Pentti Hautala


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI