Kultahevonen Tuurin toiseenkin kiertoliittymään

1

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Tuuri

Tuurissa on kaikkiaan kolme kiertoliittymää, kauppakylää halkovalla valtatie kahdeksallatoista. Neljäs samalainen liittymä löytyy lisäksi Talasniityn asuntoalueelta.

Muutama viikko sitten ilmestyi etelän puoleiseen kertoliittymään, kullanvärinen, yksisarvinen hevoseläin. Nyt valtatien keskimmäiseenkin kiertoliittymään on pystytetty samanlainen, kyläkauppias Vesa Keskisen suosima, Onnen symboli. Kyseinen liittymä sijaitsee kyläkaupan kohdalla.

Kolmanteen on jo aikaisemmin nikkaroitu, puisista ”airaksista”, vanha veräjä. Näin siksi, kun Eila Pienimäki lauloi maan maineeseen itsensä laululla: ”Vanhan veräjän luona”. Eila on kotoisin Tuurista ja hänen nuoruuden kotinsa sijaitsi mainitun kiertoliittymän läheisyydessä.

Tuurin yksisarviset on valmistettu sään kestävästä keraamisesta materiaalista. Toivottavasti ne kestävät ilkivaltaakin. Samoin toivoo varmasti moni. Näin ajatellaan siksi, kun nykyaikana erilaiset tihutyöt ovat niin yleisiä, etenkin silloin, kun on nautittu porukalla ”voimajuomaa” ja voima alkaa pakottaa hartioita. Esimerkiksi ilkivaltaan houkuttelee helposti patsaan sarven keston kokeilu. Hulmuava häntäkin ja etujalatkin varmasti houkuttelevat.

Useat ovat ehtineet jo viime päivinä sitä tuumata: – Miksi toiseenkin liittymään laitetiin yksisarvinen. Kyllä tällainen yksi tarujen eläinluomus olisi riittänyt. Hevosenkenkä olisi ollut, sopivampi.

– Valvontakamerat olisivatkin varmasti hyvä yksisarvisten turvaksi laittaa!


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI