Kuortaneella kärvähti koneyrittäjän kaivinkone!

0

Pentti Hautala/ J-Pnews
Kuortane

Kuortaneella Varsaniityntiellä roihahti tulipalo tiistaina, kahden aikaan yöllä. Vallattomaksi voimistunut tulipalo aiheutti nopeasti paljon tuhoa. Maastoa paloi 1500 neliötä ja halli oli 300 neliön kokoinen.

Hälytystehtävän sai Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos maastopalohälytyksenä. Paikan päälle päästyään pelastajat saivat todeta, maastopalon lisäksi myöskin varastorakennuksen olevan täydessä tulessa.

Pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Juha Turkulainen, kertoo kulkijan Kuortaneella nähnyt suuret liekit etäältä ja henkilö oli suorittanut hälytyksen.

-Pelastuslaitoksen henkilöstön saavuttua paikalla oli myöskin iso varastorakennus rajussa tulessa. Tuli oli levinnyt myöskin lähimaastoon. Tai se saattaa olla toisinkin päin. Syttymisjärjestys on vielä hieman epäselvä.

Laajat mittasuhteet saanutta tulipaloa ilmentää sekin, kun EP:n Pelastuslaitoksesta oli sammutushommissa parisen kymmentä pelastusyksikköä. Turkulainen tähdentääkin, että kyseessä oli niin sanottu laaja varustautuminen. Sammutusyksiköiden apuna oli toiminnassa säiliöautoja ja mönkijöitä.

Maastoa paloi kaikkiaan noin 1500 neliötä. Tuli tuhosi samalla koneyrittäjän 300 neliön laajuisen hallin ja kaivinkoneen.

Tulipalon syttymisen syystä ei ole vielä varmuutta. Asuin- ja muille rakennuksille ei aiheutunut vahinkoa.

Kuva: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI