Kuortaneen kunnahallituksen päätöksiä

0
Kuortaneen kunnantalo

Kuortaneen kunnanhallituksen päätöksiä kokouksesta 18.12.

Valtuustossa tehtyjen päätösten täytäntöönpano

Valmistelija Hallintojohtaja Jaana Salo

Kuortaneen kunnan hallintosäännön (luku 1 § 2) mukaan kunnanhallitus vastaa valtuuston päätösten täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Valvonta antaa kunnanhallitukselle mahdollisuuden korjata laillisuusvirheet. Valvonnan kohteena tulee olla kaikki valtuuston täytäntöönpanotoimia vaativat päätökset riippumatta niiden valituskelpoisuudesta.

Kunnanjohtaja Teemu Puolijoki

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää todeta, että valtuuston päätökset 11.12.2023 ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä, ne eivät ylitä valtuuston toimivaltaa eivätkä ole muuten lainvastaisia, joten ne voidaan panna täytäntöön

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän velkojen siirtosopimus

Hallintojohtaja Jaana Salo

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän perussopimuksen mukainen toiminta on siirtynyt 1.1.2023 lukien hyvinvointialueelle ja kuntayhtymä on päätetty purkaa (Kvalt 16.12.2022 § 73). Kuntayhtymän jäsenkuntien (Alavus, Kuortane, Soini, Ähtäri) hyväksymässä purkusopimuksessa on sovittu mm. jäsenkunnille siirtyvistä varoista, veloista ja vastuista.

Kuntayhtymän loppuselvitys ja tilinpäätös hyväksyttiin kunnanvaltuuston kokouksessa 11.12.2023 § 124.

Velkojen ja saatavien siirtosopimus, joka oli hyväksytty kunnanhallituksen kokouksessa 22.5.2023 § 364 on päivitetty vastaamaan kuntayhtymän tilinpäätöksessä vahvistettuja velkoja. Kuortaneen kunnan osuus kuntayhtymän rahalaitoslainoista on tilinpäätöksen mukaan tarkentunut, ja kunnallle siirtyvä velkavastuu on yhteensä 849 563 euroa.

Edellä mainitun siirtosopimuksen päivittämisen yhteydessä kuntien kesken on sovittu kirjanpitokäytännöistä niin, että kukin kunta kirjaa taseeseensa oman osuutensa siirtyvistä velkavastuista.

Kunnanjohtaja

Päätösehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan, päivitetyn Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän jäsenkuntien välisen sopimuksen kuntayhtymän velkavastuiden ja avoinna olevien saatavien jakamisesta.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin

Lausunto Etelä-Pohjanmaan maakuntakaava 2050:n kaavaehdotuksesta

Kunnanjohtaja

Rakennustarkastaja Katja Karonen, Tekninen johtaja Martti Ranta, Elinkeinovastaava Aapo Petäjäniemi

Etelä-Pohjanmaan maakuntahallitus on päättänyt kokouksessaan 27.11.2023 pyytää EteläPohjanmaan maakuntakaava 2050:n kaavaehdotusaineistosta lausuntoja MRA 13 §:n mukaisesti ELY-keskukselta, kunnilta, kaava-alueeseen rajoittuvien alueiden maakuntien liitoilta, maakuntakaavan kannalta keskeisiltä viranomaisilta ja yhteisöiltä sekä niiltä ministeriöiltä, joita asia koskee, ennen kuin kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville.

Etelä-Pohjanmaan maakuntakaava 2050 sisältää kaikki alueidenkäytön teemat eli aluerakenteen, liikenteen ja teknisen huollon verkostojen, viherrakenteen, luonnonvarojen, energiatuotannon ja kulttuuriympäristöjen teemat sekä alueelliset kehittämisperiaatteet. Kaavaehdotukseen liittyvä aineisto on nähtävillä Etelä- Pohjanmaan liiton toimistolla sekä liiton verkkosivuilla www.epliitto.fi/maakuntakaava.

Etelä-Pohjanmaan liitto pyytää kaavaehdotuksesta lausuntoa 10.1.2024 mennessä. Lausunnon voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@etela-pohjanmaa.fi tai postitse Etelä-Pohjanmaan liitto, PL 109, 60101 Seinäjoki.

 Kunnanjohtaja

Päätösehdotus: Kunnanhallitus antaa Kuortaneen kunnan puolesta Etelä-Pohjanmaan maakuntakaava 2050:n kaavaehdotuksesta liitteenä olevan lausunnon.

Käsittely: Asiasta käydyn keskustelun kuluessa Tauno Lampinen estitti, että Napalan aluetta ja Hietaharjun aluetta koskevat merkinnät poistetaan tuulivoimakaavaluonnoksesta. Lampisen esitystä ei kannatettu. Lampinen esitti, että asia jätetään pöydälle. Pöydällejättöesitys raukesi kannattamattomana.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin

Tauno Lampinen jätti asiaan eriävän mielipiteen.

Kunnan edustajat Kuntayhtymä Kympin yhtymäkokoukseen, yhtymähallitukseen ja tarkastuslautakuntaan

Valmistelija: Hallintojohtaja Jaana Salo

Perustettavan työllisyysalue kuntayhtymä Kympin valmistelutyöryhmä pyytää jäsenkuntiaan nimeämään edustajansa ensimmäiseen yhtymäkokoukseen. Yhtymäkokous on tarkoitus pitää tammi-helmikuussa 2024. Yhtymäkokousedustaja valitaan kuhunkin kokoukseen erikseen. Yhtymäkokous päättää ensimmäisessä kokouksessaan yhtymähallituksen ja tarkastuslautakunnan kokoonpanot valtuustokaudelle. Jäsenkuntia pyydetään edelleen tekemään esityksensä yhtymähallitukseen ja tarkastuslautakuntaan.

Tarkastuslautakuntien jäsenyys on jäsenkuntien kesken kiertävä. Kaikkien toimielinten kokoonpanoissa sovelletaan tasa-arvolakia. Jäsenkuntia pyydetään huomioimaan tasa-arvolain vaatimukset edustajia ja jäsenehdokkaita nimetessään.

Kunnanjohtaja

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää valita:

1) Kuntayhtymä Kympin ensimmäiseen yhtymäkokoukseen yhden edustajan sekä nimeää yhtymäkokoukselle valittavaksi

2) Kuntayhtymä Kympin yhtymähallitukseen varsinaisen jäsenehdokkaan ja hänelle varajäsenehdokkaan

3) Kuntayhtymä Kympin tarkastuslautakuntaan varsinaisen jäsenehdokkaan ja hänelle varajäsenehdokkaan

Päätös: Asian käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen


 

JÄTÄ KOMMENTTI