Kuudestaan ry tiedottaa!

0
Kuudestaan messuilla

Hyvät yhdistystoimijat, elämme hyvin poikkeuksellista aikaa, kun tuo koronavirus hankaloittaa meidän kaikkien elämää monin eri tavoin. Emmekä edes tiedä kuinka kauan olemme tällaisessa tilanteessa kaiken mahdollisen toiminnan kanssa. Laitan teille joitakin ohjeita käytännön asioiden hoitoon.

Tänä vuonna Avoimet kylät –tapahtumapäivää vietettäisiin kylissä lauantaina 13.6. mutta aika näyttää jääkö sekin tapahtuma viruksen jalkoihin tältä vuodelta.

YHDISTYSTEN VUOSIKOKOUKSET

Kevät on useiden yhdistysten vuosikokous/kevätkokous aikaa, mutta nyt on valtiovallan taholta kielletty kokoontumiset. Suomen Kylät ry:n lakimiehen ohjeistus kokousten pitämiseen;

Moni yhdistys pohtii parhaillaan mitä tehdään sääntömääräisten vuosikokousten kanssa. Yleinen ohje yhdistyksille on, että niiden tulee noudattaa yhdistyslakia ja yhdistyksen sääntöjä. Pandemian hillitsemiseen kohdistuvat viranomaistoimet menevät monen muun asian edelle. Yhdistyksissä voidaan melko turvallisesti lähteä siitä, että yhdistyslaki ja yhdistysten omat säännöt ovat toissijaisia joukkokokoontumisten kieltoihin ja suosituksiin nähden. Suurimmalla osalla yhdistyksistä ei ole säännöissä mainintaa etävuosikokouksen mahdollisuudesta. Suomen Kylien lakimies Tommi Siro kertoo, että vuosikokous kannattaa aluksi siirtää myöhemmäksi sääntöjen sallimissa rajoissa. — Mikäli koronaviruksen aiheuttama tilanne jatkuu ja vuosikokouksen pitäminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista, sitä lykätään ja pidetään heti kun se on mahdollista järjestää, kuvailee Siro.
Lakimiehen vinkkinä on myös, että sääntöihin kannattaa seuraavan sääntömuutoksen yhteydessä kirjata etäosallistumisen mahdollisuus vuosikokouksessa. Näin voidaan varautua ennalta vastaaviin tilanteisiin myös tulevaisuudessa.

KUUDESTAAN RY:N JAETTAVAT RAHAT LOPUSSA

Eletään kuluvan ohjelmakauden viimeistä vuotta ja rahatilannekin on sen mukainen. Kuudestaan ry:n hallituksen seuraava kokous on 7.4, jonka jälkeen tiedämme varmasti rahatilanteen. Eli nyt ei kannata enää hakea meiltä rahoitusta. EP:n ELY-keskuksessa on rahaa vielä jäljellä, mutta siellä on jaksotettu haku. Elyltä haettaviin hankkeisiin tarvitaan kunnalta kuntarahapäätös. Seuraava haku päättyy maaliskuun loppuun, eli ensi viikolla ja sitten viimeinen haku päättyy syyskuun loppuun.

ASIOINTIAPU/NAAPURIAPU

Nyt jos koskaan on naapuriapu ja muu asiointiapu tarpeen. Huolehdimmehan kaikki mahdollisuuksiemme mukaan, että kukaan mahdollisista riskiryhmiin kuuluvista naapureistamme ei jää yksin kotiinsa ilman apua. Tietenkin virallisia turvallisuusohjeita noudattaen. Jokaisen kunnan/kaupungin alueella toimii jo useita erilaisia auttamisryhmiä ja useat kaupatkin toimittavat ruokaostoksia kotiin. Pidetään siis huolta toisistamme.

Kaikesta huolimatta aurinkoista kevättä kaikille!


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI