Kyläkaupan kesässä vielä tivolihuviakin jäljellä, 13.8. saakka

0
Maailmanpyörästä aukeaa näkymät etäälle ympäristöön. Kyläkaupan pihoissa ja Tivolin sisäänpääsyssä on riittänyt jonoa joka päivä juhannuksesta saakka.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Kesä on kääntymässä syksyyn ja peruskoulutkin aloittavat uuden lukuvuoden tällä viikolla. Yleisemmin 9-10 päivinä elokuuta. Syyslomaa vietetään viikoilla 42-43, eli lokakuun puolessavälissä.

Jo hyvissä ajoin ennen klo. 13 on täyttynyt läheisen kaarisillakin, Miljoona Tivoliin menijöistä.

Vielä on kuitenkin kesän iloja jäljellä nautittavaksi. Esimerkiksi Tuurissa, Keskisen kyläkaupan tapahtumakentällä Miljoona Tivolin riemuihin on mahdollisuus osallistua ensi sunnuntai-iltaan saakka. Sariolan tivolin kymmenet eri laitteet ja pelit sekä myyntipisteet, ovat tarjonneet sadoilletuhansille lapsille ja aikuisillekin kesähuveja 23.6.-13.8. 2023. Tivolitouhua on ollut riennettävänä jokaisena päivänä klo. 13.00.-19.00.

Autoradalla ajeltiin ja sivustakin seurattiin jännittynein ilmein.

Kyseessä onkin Kyläkaupan ja kyläkauppias Vesa Keskisen suunnattoman arvokas kesälahja lapsiperheille. Miljoona Tivolin laitteisiin ovat kaikki alle 13-vuotiaat lapset päässet ilmaiseksi. Näin on säästynyt 34 euroa muuhun mukavaan. -Tässä kohtaa on aiheellista ajatella, että monikohan tulee miettineeksi, kuinka merkittävästä ja laajavaikutteisesta, tällaisessa tivolilahjasta on monelle.

”Keinupajalla” saa turvallista keinuntaa.

Lasten lisäksi on ollut, muutaman päivän maksuttomia jaksoja aikuisillekin.

Lapsiperheet ovat muutenkin huomioitu hyvin. Kyläkaupassa on paljon tarjolla erilaisia, maksutonta kivaa kaikille. Näistä mainittakoon Muumi-leikkipuisto, Pumptrack/ temppurata, minigolf, kuntokenttä, kesäjuna, tavarapuodin sisätiloissa toimiva Aku Parkki ja leikkipuisto RiemuParkki jne.

Hevos-poniratsastukseen on jatkuva tungos.

Kun vielä lisätään Suomen parhaaksi nimetty karavaanari-, leirintäalue: Onnelan palvelu- ja toiminnalliset meiningit. – Niin kukaan ei enää pyrikään sanomaan, että kyseessä ei olisi ”Kesän paras lomakohdekin” -”Keskisen kyläkauppa on lomailijankin paratiisi”- ”Eikä enää ainoastaan ostosparatiisi”

Kun olin kuvaamassa Miljoona Tivolin toimintaa, sain kuulla vain ylistystä ja kehuja. pääkaupunkiseudulta ja Lapin perukoilta sekä muulta saapuneilta lasten vanhemmilta. He suorastaan ihmettelivät, miten Tuurin Kyläkauppa voi tarjota tällaisen lahjan lapsiperheille.

Espoolainen Paavo Kangas kertoi tulleensa 11 lapsensa ja lapsenlapsiensa kanssa Tuurin kahdeksi päiväksi, että nuoret saavat nauttia kerrankin tivolilaitteista tarpeekseen.

-Jos olisimme menneen Linnanmäellä, Särkänniemeen tai johonkin muihin maksullisiin huvipuistoihin, ei 1000 eroa olisi riittänyt sisäänpääsy- ja laitemaksuihin.

-Jos Keskisen Vesa järjestää vielä ensi kesänäkin tällaista, taidetaan tulla Tuurin koko viikoksi vielä isommalla joukolla. Sitten keritään käymään Ähtärin eläinpuistossa ja muissakin tämän maakunnan kohteissa, suunnitteli Paavo.

Kuvat: Pentti Hautala


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI