Maailman suurin jääkaruselli Lappajärveen

0
Janne Käpylehdon rakentama jääkaruselli

Maailman suurin jääkaruselli Lappajärveen, mukana 3 kunnanjohtajaa sahaamassa.

Kunnanjohtajat aikovat yöpyä teltassa ja saunoa jääsaunassa pyörivän jääkarusellin päällä rajun Lappajärven ympärihiihtoretken jälkeen. Karusellin päällä nähdään myös maailman ensimmäinen pyörivä jäänveistokilpailu sekä koronarajoitukset huomioiden, ehkä maailman ensimmäinen pyörivä pesäpallo-ottelu.

Raivokkaimman koronaepidemian aikana kolme kuntaa, Alajärvi, Lappajärvi, Vimpeli ja heidän itsepäiset kunnanjohtajansa lyövät voimansa yhteen keksijä Käpylehdon kanssa. He ovat päättäneet rakentaa maailman suurimman jääkarusellin Lappajärveen. Sen rakentaminen tulee olemaan valtava urakka. Sitä lähdetään tekemään Käpylehdon erikoisvalmisteisen sahauskoneen ja kymmenen ison moottorisahan kanssa. Janne Käpylehto on rakentanut maailman suurimman jääkarusellin neljä kertaa, mutta ennätys (225,58 metriä) on nyt Chuck Zwillingin hallussa Yhdysvalloissa.

Onnistuuko jääkarusellin rakentaminen? Kaikki kolme kuntaa paikallisten yrittäjien kanssa tukevat tätä valtavaa hanketta, ja näemme järvellä kolme kunnanjohtajaa ja keksijän tiimeineen – leikkaamassa jäätä!

”Three mayors walking around the Crater Lake.” Kuntajohtajat Lappajärven ympärikävelyssä ”Mayor march” (Right Vesa Koivunen,Sam Leijonanmieli,Sami Alasara)

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen (Alajärvi), kunnanjohtaja Sami Alasara (Lappajärvi) ja kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli (Vimpeli) ovat päättäneet näyttää voimansa: maailman pisin arktisten kunnanjohtajien hiihtomarssi – kokous järven ympäri (noin 70 kilometriä Euroopan suurimman kraatterijärven ympäri). Hiihtomarssin aikana kunnanjohtajat keskustelevat erilaisista ratkaisuista Covid-19-taistelun voittamiseksi ja tapaavat myös paikallisia kuntalaisia rikastuttaakseen ymmärrystään siitä, miten paikalliset yrittäjät, perheet ja ihmiset yleensä menestyvät vaikeina aikoina. Hiihtomarssin jälkeen kunnanjohtajat nukkuvat armeijan teltassa maailman suurimmalla jääkarusellilla. Ei ole yllättävää, että kaikilla kunnanjohtajilla on myös ”perinteinen” saunakokous, mutta jäästä rakennetussa – pyörivässä saunassa. Myös avanto pyörii.

Jääkarusellin tulevaa kokoa ei ole vielä päätetty. ”Teemme reilusti yli 230 metriä, samalla lähetämme terveiset Yhdysvaltain ja Kanadan sahaustiimeille. Tulkaa käymään Lappajärvellä! ”, kunnanjohtaja Alasara toteaa. Valtavan pyörivän jääkarusellin (massa reilusti yli 30 000 000 kg) päällä järjestetään myös maailman ensimmäinen pyörivä jäänveistokilpailu. Jäänveiston suomenmestaruuskilpailut järjestetään 27. kertaa, ja Kutsu kisaan osallistuu 12 suomalaista huippuveistäjää. Kilpailun järjestää Jäälinna ry yhteistyössä mainittujen kaupunkien kanssa.

Jääkarusellista tuli viraali sen jälkeen, kun keksijä Käpylehto rakensi ensimmäisen karusellinsa tammikuussa 2017. ”Jääkaruselli on yhdistelmä teknologiaa ja sisukkuutta”, tuumaa Käpylehto. Karusellille haetaan tunnustus Maailman jääkaruselliliitolta sekä Guinness World Records -organisaatiolta.

Alustava aikataulu, muutokset mahdollisia:

ma 22.2. Alueen merkintä ja sahausuran mittaus laserilla alkaa. Noin 35-metrinen karuselli sahataan valmiiksi ison karusellin sisään.

ti 23.2. Ensimmäinen sahausura sahataan

ke 24.2. Iso karuselli sahataan irti. 10 moottorisahaa, 3 kunnanjohtajaa, 1 keksijä.

to 25.2 Sahaus jatkuu, jos tarve, jääsauna rakentuu karusellin päälle. Jäänveisto alkaa.

pe 26.2. Kunnanjohtajien hurja hiihtoreissu. Illalla sauna ja yöpyminen pyörivän karusellin päällä. Jäänveisto jatkuu.

la 27.2 klo 12: Karusellin ennätys. Ennätys syntyy, kun karuselli pyörii keskeytyksettä ympäri siten, että se on kuvattu kokonaisuudessaan. Mahdollinen pesäpallopeli. Jääveistokset valmiina ja valaistu!

HUOM! EI OLE YLEISÖTAPAHTUMA Covid-19:sta johtuen!


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI