Viikko 6 | EPSHP:n tiedote – keskiviikko | neljä uutta tartuntaa

0
Sairaalanmäki ilmakuva

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 9.2.2021 neljä uutta koronavirustartuntaa. Kolme tartunnan saaneista oli jo karanteenissa olevia. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 543.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 41 tartuntaa, alueen ilmaantuvuus on 21,2/100 000 asukasta.

Koronanäytteitä on otettu yhteensä 73 501, eilen otettiin 457 näytettä.

Keskussairaalassa on hoidossa muutamia koronapotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 73 501. Eilen tutkittiin 457 näytettä.

Etelä-Pohjanmaalla varmistui eilen toinen koronaviruksen UK-variantti (brittimuunnos). Tartunnan tarkempi selvittely on käynnissä ja asiasta tiedotetaan tarvittaessa myöhemmin. Virusmuunnosten löytämiseksi THL muutti eilen käytäntöään siten, että koronanäytteitä voi jälleen lähettää tarkempaan sekvensointiin yliopistosairaaloiden lisäksi myös keskussairaaloista.

Rokotesaatavuus paranee

Etelä-Pohjanmaan rokotesaatavuus on parantumassa. Sairaala-apteekkiin toimitettiin eilen 700 annosta AstraZenecan-rokotetta jaettavaksi alueen terveyskeskuksiin. Astra Zenecan-rokote annetaan ensimmäiseksi alle 70-vuotiaille, joilla on vakavalla koronalle erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia. Lisäksi rokotetta annetaan niille asumispalveluyksiköiden työntekijöille, jotka ovat vielä rokottamatta.

Myös Pfizer-BioNTechin rokotetoimitukset ovat lisääntyneet ja tällä viikolla sairaala-apteekkiin saadaan ensimmäiset annokset myös Modernan rokotetta. Näillä rokotetaan kansallisen linjauksen mukaisesti 70 vuotta täyttäneitä kansalaisia.


 

JÄTÄ KOMMENTTI