Maanpuolustusjärjestöt eduskunnassa | Ammunnan harjoitusedellytykset turvattava

0

”Hallitusohjelman kunnianhimoinen tavoite tuhannesta ampumaradasta on vastatuulessa. Ampumaratojen rakentaminen ja kunnostaminen ei onnistu, sillä luvituskäytännöt ja viranomaisprosessit ovat epäselviä ja ne koetaan mielivaltaisiksi. Näin ei voi jatkua”, jyrähtää Eduskunnan Maanpuolustusverkoston puheenjohtaja kansanedustaja Atte Kaleva.

Eduskunnan Maanpuolustusverkoston maanantaina pidetyssä kokouksessa kansanedustajat, avustajat ja muu eduskunnan väki keskustelivat yhteistyökumppaneiden ja ampuma-alan asiantuntijoiden kanssa ampumaharjoittelun heikkenevästä tilanteesta Suomessa.
Hallitusohjelman tavoite tuhannesta ampumaradasta uhkaa vesittyä, kun ratojen määrä vähenee, ministeriöiden välinen yhteistyö ei toimi ja käsitykset oikeasta lain tulkinnasta vaihtelevat huomattavasti. Ongelmat konkretisoituvat uusia ampumaratoja suunniteltaessa, mutta myös vanhoja kunnostettaessa.
Parlamentaarinen verkosto kuuli kokouksessa asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, mikä on johtanut nykyiseen tilanteeseen ja sai myös vastaanottaa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia.
”Ampumaharjoittelu kaikissa muodoissaan on olennainen osa maanpuolustusta. Olen hyvin tyytyväinen siihen, että saimme asiantuntijoilta selkeät ja konkreettiset toimenpide-ehdotukset tilanteen parantamiseksi,” Kaleva toteaa.

 


JÄTÄ KOMMENTTI