Mikko Savolaa esitetään kansanedustajaehdokkaaksi

1
Kansanedustaja Mikko Savola (Kuva: Jouko Siirilä/jpnews.fi)

Ähtärin Keskustan kuntayhdistys esittää Mikko Savolaa kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiriä johtava Savola on kolmannen kauden kansanedustaja, hän viljelee kotitilaansa Ähtärin Savolankylällä ja hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Savola toimii myös Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston puheenjohtajana.

– Savola puhuu alueemme puolesta jo kolmatta kautta. Maakunta ja seutukunta tarvitsee jatkossakin oman kansanedustajan. Savolalla on kokeneena edustajana muodostuneet hyvät yhteistyöverkostot asioidemme ajamiseen eduskunnassa myös tulevaisuudessa, kertoo kuntayhdistyksen puheenjohtaja Johanna Kankaanpää.

 Päätös ehdokkuudesta kypsyi kesällä

Savola luonnehtii eduskuntaehdokkuuteen ryhtymistä pitkän harkinnan tulokseksi. Hän on toiminut Eduskunnassa kolme kautta. Ensimmäisen kerran hän oli ehdolla vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

– Myönnän, että päätös tavoitella jatkoa Eduskunnassa ei ollut helppo, vaan pitkän harkinnan tulos. Olen saanut toimia äänestäjieni tuella kansanedustajan tehtävässä tämän kauden jälkeen jo 12 – vuotta. Se on pitkä aika, sillä esimerkiksi vanhempi lapsistani oli vauva aloittaessani ensimmäistä kauttani, jälkimmäinen syntyi kuusi vuotta sitten.

– Lähden tavoittelemaan neljättä kautta nöyrin mutta päättäväisin mielin. Arvostan saamaani tukea ja kannustusta, myöskin kansalaisilta tullutta kriittistä palautetta.

– Keskusta lähti hallitukseen kantamaan vastuuta. Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat pitäneet huolen, että aikaisempiin vaalikausiin totuttua normaalia politiikkaa on ollut vähemmän. Ykköstehtäviäni jatkossakin on ulko- ja turvallisuuspolitiikan vakaa hoitaminen, maaseudun elämäntavan puolustaminen, yrittämisen edellytysten mahdollistaminen ja koko maakunnan äänenä toimiminen sen reuna-alueita myöden, linjaa Savola.

 Turvallinen kotiseutu ry järjestäytyi

Savolan ehdokkuudesta linjasi perjantaina Hyvölän Talossa kokoontunut Kuusiokuntien keskustayhdistysten yhteistyöyhdistys Turvallinen kotiseutu ry. joka piti vuosikokouksen yhdessä Ähtärin kuntayhdistyksen yleisen kokouksen kanssa.

Kuusiokuntien keskustalaisen ehdokkaan taustayhdistykseksi vuonna 2002 perustettu Turvallinen kotiseutu ry jatkaa tulevissa vaaleissa Savolan tukiyhdistyksenä.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Irma-Liisa Viitamäki Alavudelta ja varapuheenjohtajana Markku Ylinen Alavudelta. Sihteeriksi valittiin Helena Salokangas Ähtäristä ja rahastonhoitajaksi Heimo Pirttimäki Ähtäristä.

Lisäksi hallituksen jäseninä toimivat:Tapani Akonniemi Soinista, Lasse Anttila, Alavudelta, Anne Haapa-Aho Kuortaneelta, Johanna Kankaanpää Ähtäristä, Heli Korhonen, Alavudelta, Pasi Leikkari Alajärven Lehtimäeltä, Heimo Pirttimäki, Ähtäristä, Katriina Savola, Ähtäristä, Antti Yli Hynnilä, Kuortaneelta.

Hannu Rajamäki jatkaa kampanjapäällikkönä

Savolan kampanjapäällikkönä toimii Hannu Rajamäki Ylistarosta, tiedotuspäällikkönä Tarja Riihimäki Alavudelta, nuorten kampanjasta vastaavana toimii Juho Kujansuu Ähtäristä ja naisten kampanjavastaavana Irma-Liisa Viitamäki Alavudelta.

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin kansanedustajaehdokkaat valitaan syksyllä pidettävässä yleisessä kokouksessa. Vaasan vaalipiiristä Keskusta asettaa yhteensä 16 ehdokasta joista 12 Etelä-Pohjanmaalta ja 4 Keski-Pohjanmaalta.


 

1 KOMMENTTI

  1. MIKKO SAVOLA on hyvä jatkamaan kansanedustajana. Hänessä on lisäksi ministeriainesta. Keskustan on oltava seuraavassakin hallituksessa. Tilanne on muuttunut niin ettei enää puolue kasva hallituksen ulkopuolella niinkuin aiemmin saattoi käydä. Sitä eivät kaikki ole huomioineet. Maata hallitaan hallituksesta ja keskustan on sitä tehtävää hoidettava jatkossakin – yhteistyö on voimaa.

JÄTÄ KOMMENTTI