Neljä hakijaa Alavuden kirkkoherraksi | Kirkkovaltuusto tekee toukokuussa valinnan

0
Alavuden kirkko

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Alavuden kirkkoherran virka täytetään vakituiseksi 1.9. 2023 alkaen. Viime maanantaina päättyneen hakuajan tuloksena, virkaan saatiin neljä halukasta: TM Kalle Peltokangas, TM Johanna Salminen, TL, FM Olavi Saurio ja TM Jarkko Siekkinen.

Nykyinen Ähtärin kirkkoherra Kalle Peltokangas, haluaa kotikaupunkinsa Alavuden kirkkoherraksi.

Hakijoista alavutelainen Kalle Peltokangas on nykyinen Ähtärin kirkkoherra. Kalle on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Alavuden seurakunnan pappina. Hän toimii nykyään myöskin Alavudella kaupungin luottamushenkilönä. Näistä mainittakoon kaupunginvaltuusto ja sen varapuheenjohtajuus.

Salminen työskentelee tällä hetkellä Petäjäveden seurakuntapastorina. Saurio Joutsan vt. kirkkoherrana. Siekkinen Jurvan seurakunnan aluekappalaisena, Kurikan seurakunnassa.
Lapuan hiippakunnan tuomikapituli on haastatellut jo kuluneella viikolla hakijoita ja antaa lausuntonsa huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

Alavuden seurakunnan kirkkoneuvosto ja kirkkovaltuusto päätti jo helmikuussa, että kirkkoherra valitaan välillisellä vaalitavalla. Välillinen vaalitapa tarkoittaa sitä, että lopullisen valinnan tekee kirkkovaltuusto. Valtuusto kokoontuu tekemään päätöstä helatorstaina, 18 päivänä toukokuuta.

Mainittakoon, että edellinenkin kirkkoherra Alavudella valittiin samalla tavalla.
Toinen mahdollisuus valintaan olisi ollut välitön vaalitapa. Tällöin kirkkoherran vaalissa olisi valitisijoina kaikki 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet.

Tälläkin perinteisellä, ”suoralla” vaalillakin on oman puolustajansa. Suoran kirkkoherran vaalin puolustajat vetoavat siihen, että näin edistettäisiin demokratian toteutumista ja seurakuntalaisten osallistumista päätöksentekoon.

Alavudella ratkaisi vaalitavan lopullisesti, äskettäin järjestetyt seurakuntavaalit. Nimenomaan vaalien ennätysalhainen äänestysprosentti.

Kuva: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI