Öinen teollisuushallipalo aiheutti mittavat vahingot Mäkelänmäellä

0
Kattorakenteiden sammuttamisessa tarvittiin nostokoria (Arkistokuva/jpnews.fi)

Alajärven ja lähiseutujen palokunnat saivat tänään yöllä noin kello yhden aikaan hälytyksen Alajärven Luoma-aholle, jossa oli suuri teollisuushallikokonaisuus liekeissä.

Ensimmäisen sammutusyksikön saapuessa paikalle oli palo edennyt, yhteensä noin 4000 neliön, teollisuushallikompleksissa jo noin 2000 neliön yläpohjan kattorakenteisiin.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Keijo Kangastien mukaan palokohde oli palokunnille erittäin haastava, sillä teollisuushalli on korkea ja sammutus oli toteutettava samalla työläitä kattorakenteita purkamalla. Kattorakenne muodosstui pelti, villa, bituliitti ja muovi kerroksista. Sammutus oli mahdollista vain purkamalla ensin pellit katolta. Paikalla oli paloa sammuttamassa pelastuslaitoksen yksiköitä 20, kaukaisimmat Kokkolasta.

Kangastien mukaan vahingot rakennukselle olivat merkittävät, myös arvokkaita laitteita, koneita ja irtaimistoa tuhoutui. Muun muassa palon syttymissyyn tutkimukset alkavat perjantaina aamulla kello 9.00, jolloin pelastuslaitoksen tutkijat ja poliisi aloittavat tutkinnan.

Henkilövahingoilta vältyttiin. Hallikiinteistö on kaupungin omistama ja siinä toimi vuokralainen. Viereinen rakennus kärsi myöskin savu ja vesivahinkoja.

JÄTÄ KOMMENTTI