Pohjanmaan poliisi selvittää – kävikö susi käsiksi ihmiseen?

0
Susi metsässä (Kuva: Jouko Määttä)

Pohjanmaan poliisilaitokselta kerrotaan, että sen tietoon on tullut sunnuntaina 10.10.2021 Kauhajoella sattunut tapahtuma, jossa selvitetään onko susi käynyt mahdollisesti koiraa ulkoiluttavaan henkilöön kiinni.

Tapahtuma on sattunut lauantaina 9.10.2021 noin klo 20.30 aikaan Kauhajoen Muurahaisissa Nevalantien ja Pistotien risteyksessä. Tieto tapahtuneesta on poliisille tullut sosiaalisen median kautta.

Mies on lähtenyt tapojensa mukaan lauantaina illalla, noin kello puoli yhdeksän aikaan, ulkoiluttamaan koiraansa. Koira oli alkanut murisemaan ja tempaissut itsensä irti taluttimesta. Samassa koiranulkoiluttaja oli havainnut edessään eläimen hahmon. Miehen kertoman mukaan eläin oli hyökännyt häntä kohti. Tilanteessa hän oli onnistunut saamaan kätensä vartalon eteen. Hyökkäyksen kohteeksi joutunut mieshenkilö oli päässyt tapahtumapaikasta omin avuin takaisin kotiinsa. Saadun tiedon mukaan miehen vammat ovat lievät, kun otetaan huomioon, että selvitetään mahdollista suurpedon aiheuttamaa hyökkäystä.

Poliisi kertoo saaneensa tiedon eläimen hyökkäyksestä ihmisen kimppuun vasta sunnuntaina aamupäivällä. Poliisi on ollut tapahtumapaikalla suorittamassa tutkintaa yhdessä suurriistavirka-avun suurpetohenkilöiden kanssa. Tutkinnassa ei löydetty suden jälkiä. Sunnuntaina suoritettua paikkatutkintaa on vaikeuttanut alueella koko yön kestänyt tihkusade. Lisäksi viikonloppuna käynnistyi hivenmetsästys myös tapahtuma-alueella, jonka johdosta tapahtuma-alueella on ollut runsaasti liikehdintää sunnuntai aamun aikana.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä Suurriistavirka-avun kanssa, eikä tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI