Sää suosi Sepänniemen markkina ja toimintapäivää!

0
Tapani Ala-Mutka antoi kyykkämailalle vauhtia, kohti kentällä olevia kapuloita. Markku Julku vasemmalla, toimi tuomarina ja kirjurina.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Tämän vuoden Tohnisen Äijänä palkittu ja 30-vuotta lomakylän Sepänniemen yrittäjänä, päivätyönsä ohessa toiminut Marja-Liisa ”Lissu” Pienimäki, sai hymyillä sunnuntaina kilpaa lämpimän auringon kanssa.

Ja syystäkin, kun elokuun aurinko paistoi lämpimästi pilvettömältä taivaalla sunnuntaina. Näin töysäläisiä, sekä muultakin tulleet viihtyivät, säänkin suosimassa markkina/toimintapäivässä.

Jäätelö maistui aurinkoisella Sepänniemen pihaterassilla.

Pienimäki totesi päivän kuuluvan yhtenä tapahtumana monista, hänen 30-vuotisen toiminnan täyttymiseen lomakylän yrittäjänä.

Carita Surma-aho viihdytti yleisöä lauluillaan.

Koko iltapäivän ajan oli mahdollisuus osallistua päälavalla, Maken karaokeen. Töysäläinen laulukilpailuissa menestynyt Carita Surma-aho ja Alavutelainen Antti Mäntylä viihdyttivät yleisöä ahkerimpina esiintyjinä.

Töysän Karjalaiset ry:n puheenjohtaja Markku Julku huolehti karjalaisten kansallispeli kyykän heittokilpailusta museon nurmikkopihassa. Heittäjiä oli runsaasti. Ylivoimaisesti parhaiten onnistui Jouko Järvinen.

Töysä-Seuran puheenjohtaja Tapani Ala-Mutka ja Matti Yli-Kätkä heittivät ensimmäisen kerran kyykkää. Molemmat ikämiehet totesivat kokeneensa mielenkiintoisen, uuden harrastuslajin. -Parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Pitää osallistua tilaisuuden tullessa toistekin, lupasivat Tapani ja Matti.

Myöskin saapasta kiskaistiin lomakylän kentällä kilpaa, usean naisen ja miehen voimalla.
Markkinamyyjiäkin oli paikalla. Alan veteraani Liisa Salmenahon myyntipöydällä oli ostettavaksi monenlaista tavaraa. Töysän karjalaiset esittelivät toimintaansa ja myynnissä oli Pirjo Jaatisella ja Kaisa Toopakalla, oikein perinteisiä Karjalan piirakoita.

Apteekkimuseossa oli mielenkiintoista nähtävää nuorille ja aikuisille.

Monia muitakin markkinamyyjiä oli paikalla. Ja lomakylän kahvila palveli kaikkia monipuolisella tarjonnallaan. Museoita esittelivät opetusneuvos Ritva Sorila ja Tapani Ala-Mutka.
Tuurilaisen Yaowaluk Mäkirannan herkkupöydässä oli myynnissä, lihalla täyttyjä ”kevätkääryleitä”. ”Oi miten maistuvia makunautintoja”!

Paljon muutakin tapahtui sunnuntaina iltapäivän aikana. Järjestelyissä oli mukana myös Kuustupa ja hyvinvointipalveluja. Ja läheisellä Ponnenjärvellä kalastettiin!

Läheisellä Ponnenjärvellä kalastettiin.

30-vuotisen yrittäjyyden juhlinta jatkuu muun muassa, perjantaina elokuun 25 päivänä, Lissu-vuotta yrittäjänä klo. 16 kahvitarjoilu ja klo. 17 Bill Hota, sekä klo. 19 esiintyy Hänen Leipänsä ym. Lauantaina 26.8, illalla vietetään perinteisiä Venetsialaisia.

Kuvat: Pentti Hautala


 

Suomenlippuliehuu

JÄTÄ KOMMENTTI