Töysän 4H, Nuorisoseura ja Yrittäjät – markkinoilla tungosta

0
Nuorisoseuran suuri sali ja muutkin tilat olivat tungokseen asti täynnä markkinamyyjiä ja ostajia.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Töysän 4H-yhdistys järjesti kimpassa nuorisoseuran ja yrittäjien kanssa yhteisen markkinatapahtuman. Eikä turhaan tällaiseen toimeen taaskaan tartuttu. Tämän todisti, kun myyjiä ja ostavia asiakkaita oli suuret, Töysän nuorisoseuran tilat tupaten täynnä.

Sadat ihmiset saivat nauttia lauantaina monen tunnin ajan, lupsakkaasta markkinameiningistä ja lähestyvät joulun tunnelmasta.

Joulun tunnelmaan päästiin heti alkuminuuteilla, kun Ikinuoret-kuoro lauloi joululauluja Pirkko Rankilan johdolla, Pirkko huolehti myöskin säestyksestä, yhdessä Reijo Niemisen ja Risto Purhon kanssa.

El:n Ikinuoret-kuoro lauloi ja soitti markkinoiden alkutahdit joulusävelillä.

Kymmenillä myyjillä oli kaupattavana melkein mitä vain, ”maan ja taivaan väliltä”. Esimerkiksi kudonnaisia, käsitöitä leivonnaisia, säilykkeitä, askartelu- ja taideteoksi. Hunajaa ja mehiläistarhaajien eri erilasia tuotteita ym.

Matti ja Terhikki Yli-Kätka toimivat markkinamyyjinä kuorotoiminnan hyväksi. Joulutorttuja osti Juhani Huvila kaikki mitä oli jäljellä.

Koulujen oppilasryhmät olivat opettajineen aktiivisesi asialla. Heidän myyntipöydät notkuivat erilaisista leivonnaisista ja muista herkuista. Lisäksi käsien taidolla valmistuista luomuksista, sekä tavaroista. Luokkaretkiä varten kerrytettiin euroja mukavia summia.

Myöskin monet, erilainen harrastustoiminta keräsi markkinamyynnillä varoja toimintojen kuluja kattamaan. Yksityisiä myyjiä oli kuitenkin enemmistö ja heitä oli tullut mukaan töysäläisten lisäksi muiltakin paikkakunnilta                                                                    Nuorisoseuran ravintolassa sai nauttia kahvit kastamisineen ja muitakin herkkuja.


 

JÄTÄ KOMMENTTI