TUTUSTU ! | Vaasan vaalipiirin kansanedustajat jättivät 27 yhteistä talousarvioaloitetta vuoden 2023 budjettiin

0
Kansanedustaja Janne Sankelo (Kok)

Vaasan vaalipiirin kansanedustajat jättivät valtion budjettiin vuodelle 2023 yhteensä 27 yhteistä talousarvioaloitetta. Aloitteilla on tarkoitus edistää hankkeiden toteuttamista. Vaasan vaalipiirin kansanedustajien puheenjohtajan Janne Sankelon (kok) mukaan aloitteet on laadittu yhteistyössä alueen maakuntaliittojen kanssa.

  • Tänä vuonna päädyimme ratkaisuun, että esitämme pääsääntöisesti hankkeita, joita on mahdollisuus sisällyttää budjettiin niin sanottuina joululahjarahoina jo loppuvuoden budjettikäsittelyn yhteydessä. Tämä asetti esityksille euromääräisiä rajoituksia, toteaa Sankelo.

Janne Sankelon mukaan yhteistyö vaalipiirin kansanedustajien välillä on sujunut kuluneen vuoden aikana hyvin ja talousarvioesityksistä päästiin nopeasti sopuun.

  • Suurempien pohjalaisten infrahankkeiden edistäminen tapahtuu muilla vaikuttamiskeinoilla. Vaalikauden kääntyessä loppua kohti on pohjalaisten edunvalvonnassa katse siirrettävä tulevaan hallitusohjelmaan ja Väylän investointi- ja suunnitteluohjelmaan vaikuttamiseen.
  • Länsi-Suomi on liikenneinfrainvestointien ja esimerkiksi korkeakoulutuspaikkojen osalta selvästi takamatkalla, nyt katse länteen. Kansantalouden kannalta on järkevää tehdä merkittäviä panostuksia myös niille alueille, joissa elinkeinojen valot palavat kirkkaina, Sankelo päättää.

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ! Vaasan vaalipiirin kansanedustajien yhteiset talousarvioaloitteet 2023


 

JÄTÄ KOMMENTTI