Uhanalaisen isopandan lajiensuojeluohjelman päätös jatkosta siirtyy

0
Ähtärin isopandat Lumi ja Pyry ovat varttuneet teini-ikäisiksi. Kotimaisen bambun koe-erää maisteleva Pyry oli osaltaan avittamassa Ähtäri Zoon sadan tuhannen kävijän nousun vuonna 2018 verrattuna vuoteen 2017

Lajiensuojelusopimukseen liittyvä päätös siirtyy yhtiöstä riippumattomista syistä. Neuvotteluja eri osapuolten kanssa jatketaan asiassa.

Ähtärin eläinpuistossa asuvan kahden isopandan Lumin ja Pyryn jatkosta tehdään päätös lähikuukausina. Eläinpuiston hallitus odottaa eri osapuolten lopullista kannanottoa.

Suomalainen virkatyöryhmä selvittää edelleen pandojen tilannetta. Työryhmässä on edustajia maa- ja metsätalousministeriöstä, valtiovarainministeriöstä ja ulkoministeriöstä.

Koska asiaa valmistelevia osapuolia on useita, tulee yhteisen kannan muodostamiselle antaa vielä aikaa. ”Kokonaisuuden keskeneräisyyden ja monitahoisuuden vuoksi emme voi ottaa asiaan vielä tämän enempää kantaa. Odotamme työryhmän näkemystä, jonka jälkeen pystymme vasta tekemään oman lopullisen päätöksemme”, Ähtärin eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja Risto Sivonen toteaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI