Eduskuntapaikkaan 3000 ääntä riittänee alueemme ykkösnimelle

0
(vas.). Raimo Vistbacka, Harri Seppälä,, Antti Hakkänen ja Jukka-Pekka Finnilä

Osalla ehdokkaista vaalikampanjointi pärähti kunnolla käyntiin tammikuun puolivälissä. Edessä onkin hyvin mielenkiintoiset ajat politiikkaa seuraaville.

On useasti kysytty, millä äänimäärällä voi päästä eduskuntaan. Tässäpä hieman valaistusta. Ensimmäisenä puolueen saama kokonaisäänimäärä vaalipiiristä ratkaisee montako edustajaa puolue saa suhteellisessa vaalissa.

Harri Seppälää eduskuntaan ajava vaikutusvaltainen tiimi, onkin miettinyt muun muassa hänen” läpimenomahdollisuuksiaan”.

Vuoden 2019 EK-vaaleissa puolue sai kaksi paikkaa Vaasan vaalipiiristä, tämänhetkisten gallupien valossa kolmas paikka olisi tulossa. Vuoden 2019 äänimäärä puolueen kolmannella oli 2721 ääntä ja kakkossijan äänimäärä oli 2930 ääntä.

Nyt kun kolmatta paikkaa havitellaan puolueen kokonaisäänimäärä täytyy kasvaa, joka tarkoittaa sitä että todennäköisesti kolme ensimmäistäkin tulee saamaan hieman enemmän ääniä. Arvion mukaan kokoomuksen ehdokas Vaasan vaalipiirissä voi päästä eduskuntaan 2800-2900 äänellä.

Alajärveltä saadut äänet ratkaisevia…

Kansanedustajavaaliehdokas Harri Seppälän lähtökohta on hyvä, Lapualla kokoomusehdokkaalla on jo lähtökohtaisesti vankka kannatus, yksistään se ei kuitenkaan riitä, ääniä tarvitaan muiltakin paikkakunnilta, jossa Alajärvi on Harrin lapsuuden ja nuoruuden kotikuntana ratkaisevassa roolissa.

Tavoitteena on saada 600-800 ääntä Alajärveltä ja lähialueilta, tällä varmistetaan Harrin läpimeno.

– Voidaan todeta, että Harri Seppälä on ainakin lähimpänä eduskuntapaikkaa niistä kaikista ehdokkaista, jotka voisi alueemme etuja ajaa. Mielestäni siksi kannattaa käyttää äänensä Harrin läpimenoon, myös yli puoluerajojen, omaa alueellista etuamme silmällä pitäen, jokainen ääni on nyt erittäin tärkeä, sanoo Seppälän tukiryhmään kuuluva Jukka-Pekka Finnilä

Tarve omalle edustajalle on kova…

Valtiopäiväneuvos Raimo Vistbackan sanoja lainaten, ”alueemme kunnat ovat jäämässä mopen osaan” pitää paikkansa, ellei me saada sellaista edustajaa, joka hoitaa asioitamme ja nimenomaan meidän asioita, Seppälä painottaa useasti juurikin tätä, voi ja pitää pystyä tekemään alueellisia tekoja.

Järviseudun ja lähialueiden palvelut katoavat, infrat jäävät hoitamatta, kylämme pikkuhiljaa vain rapistuu, ellei toimita nopeasti. Maksamme mielellämme veroja, jos niitä käytetään myös oman seutukuntamme kehittämiseen.

Pidetään peukkuja, äänestetään ja tehdään kaikkemme yhteisen hyvän puolesta!

Harri Seppälä eduskuntaan-tiimi


 

JÄTÄ KOMMENTTI