Vaasan sairaanhoitopiiri tiedottaa

0
H-talon rakennustyömaa on jo tästä kuvasta edistynyt melkoisesti

Tilanne on vaikea, mutta yhdessä saamme taas viruksen leviämisen katkaistua

Koronavirustartuntojen määrä Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on kasvanut viimeisten viikkojen aikana ja alue on viruksen leviämisvaiheessa. Tilanteen vakavuutta lisää se, että tartuntoja on todettu useissa oppilaitoksissa, päiväkodeissa ja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä eri kunnissa. Virukselle altistuneita on paljon ja karanteeniin on asetettu yli 1500 henkilöä. Viruksen tartuntalähde on voitu selvittää 80 prosentissa tapauksista. Osasta alueen positiivista testituloksista selvitetään ovatko ne Iso-Britanniasta lähtöisin olevaa virusmuunnosta.

Suosituksiin reagoitu nopeasti

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä antoi edellisessä kokouksessaan 29.1. vahvoja, entistä tiukempia, tilapäisiä suosituksia muun muassa aikuisten ryhmäharrastustoimintaan ja muihin kokoontumisiin. Koronakoordinaatioryhmä oli tyytyväinen siihen, että harrastustoiminnan järjestäjät vaikuttavat reagoineen suositukseen nopeasti ja tunnollisesti. Ryhmä muistuttaa, että samat suositukset koskevat myös uskonnollista toimintaa ja siihen liittyviä kokoontumisia ja juhlia, myös perhepiirissä.

Yli 10 hengen uskonnollisia tilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Tilaisuuksissa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Alueen kunnissa on nyt tehostettu erityisesti monikielistä viestintää, jotta kaikki asukkaat saisivat ymmärrettävää tietoa viruksen leviämisen ehkäisemisestä ja voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista.

Testaukset Vaasan satamassa alkavat tänään 3.2.

Keskiviikosta 3.2. alkaen Vaasan satamaan saapuvien matkustajien on mahdollisuus mennä koronavirustestiin.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 9.2.2021 ja tarvittaessa jo aikaisemmin.

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe: leviämisvaihe

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 1639 (keskiviikko 3.2.)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 91 (keskiviikko 3.2.)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 5,85 %


 

 

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI