Värikäs valopolku ja taivas – Värien yltäkylläisyyttä

0
Keskisen Kyläkaupan, OnnenSillan värikäs valopolku saa lisätehoa vuolaasti virtaavasta joen pinnasta.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Viime jouluun valmistauduttiin suomalaisten toimesta runsaimmalla ja monipuolisemmalla jouluvalojen kirjolla kuin koskaan aikaisemmin. Tätä osoittaa tilastot ja tutkimukset, sekä jokaisen meidän henkilökohtaiset havainnot.

Näin tapahtui ja toimittiin siitäkin huolimatta, että sähköpulasta-katkoista varoiteltiin. Valojen virran kulutuksesta kuitenkin säästettiin rutkasti, kun hankittiin vähävirtaiset ledilamput. Myöskin kovien pakkasten poissaolo ja tuulivoimalat tuottama virta auttoi tilannetta. Eikä sähkön puutetta ole esiintynyt.

Värikkäitten valojen ihailu ei nyt myöskään loppunut loppiaiseen. Jouluvaloja näkee vielä nyt helmikuun puolessavälissä.  Suuren ihastuksen kohteena on yhä ja pysyy maaliskuun 5-päivään saakka, Keskisen Kyläkaupan Muumipuiston vieressä sijaitseva OnnenSillan valoelämyspolku.

Valaistu OnneKenkä kohoaa korkeimmalle värikkäässä valoilottelussa.

Lukemattomin, eriväristen valojen ilottelua saa ihastella aamuin ja iltaisin. Kyseistä kaarisiltaa kuljetaan, koskityyppisen joen ylitse Kyläkaupan ja Siltalan Vaatetusliikkeen väliä. Sulana ja vuolaana virtaavat joen tyrskyt antavat oman hienon tunnelman valojen ilotteluun.

Valopolun on suunnitellut ja toteuttanut Tommi Rantala, MBP Productio.

Mainittakoon myöskin se, että OnnenSillan kaiteisiin ovat sitä kulkeneet kiinnittäneet lukemattoman määrän muistoksi erilaisia munalukkoja. Lukot ovat monissa eri maissa valmistettuja. Se viestittää osaltaan siitäkin, että niiden laittajina ovat olleet monen maan kansalaisia.

Viime viikkojen aikana olemme saaneet ihailla lisäksi todella paljon, harvinaisen värikkäitä auringon nousuja ja laskuja. Taivaanrannat ja pilvet ovat loistaneet hyvin voimakkaissa sekä erilaisissa väreissä.

Myöskin alkuvuoden nouseva ja laskeva aurinko on punertanut taivaanrannan sekä pilvet usein hyvin hohtaviksi.

Moni on todennut aivan aiheellisesti.  ”En ainakaan minä ole milloinkaan  aikaisemmin nähnyt näin värikkäitä pilviä ja taivaanrantoja kuin nyt”!

Toivottavasti näin jatkuu kevään edetessä edelleenkin ja saamme nauttia aurinkoisista hiihtokeleistä!

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI