Viikko 11 | EPSHP:n tiedote – maanantai | viikonlopun aikana 7 uutta tartuntaa ja 22 uutta työntekijän altistumista Seinäjoen Keskussairaalassa

0
Sairaalanmäki aluetta

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana 12. – 14.3.2021 seitsemän (7) uutta koronavirustartuntaa. Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijan koronatartunta aiheutti viikonloppuna 22 työntekijän altistumisen Seinäjoen keskussairaalassa. Tämä saattaa aiheuttaa poliklinikkavastaanottojen ja leikkausten peruuntumisia operatiivisella toiminta-alueella. Potilaisiin ollaan yhteydessä, jos sovittu aika peruuntuu.

Tartuntojen kokonaismäärä on 679. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 55 tartuntaa (ilmaantuvuus 28,5/100 000 asukasta). Viimeisen viikon aikana sairastuneista 52 % oli karanteenissa olevia. Tartunnoista lähes puolet (48 %) on saatu yksityistilaisuuksista, kun taas perhetartuntojen osuus oli vain 9 %. Epäselvien tartuntojen osuus on kasvanut 26 %:iin. Tartunnoista valtaosa on peräisin pääkaupunkiseudulta tai Vaasan sairaanhoitopiirin alueelta.

Osastohoidossa on tällä hetkellä 10 koronapotilasta, valtaosa heistä Ilmajoen terveyskeskuksessa. Koronaan on menehtynyt kaikkiaan 19 eteläpohjalaista, joista 9 tämän vuoden aikana.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 86 679. Eilen tutkittiin 322 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 0,6 %. Viime viikon aikana tutkittiin 3255 näytettä, vastausviive on keskimääräinen 13 tuntia. Positiivisista koronanäytteistä lähetetään viikoittain vähintään viisi satunnaisesti valittua näytettä tarkempaan analyysiin. Tutkituista näytteistä lähes kaikki ovat osoittautuneet koronaviruksen brittimuunnokseksi ns. UK-variantiksi. Tähän mennessä muuntovirukseen liittyviä tartuntoja on todettu 82. On ilmeistä, että brittimuunnos aiheuttaa myös meillä valtaosan koronatartunnoista. Brittimuunnos tarttuu herkemmin ja altistaa vakavammille tautimuodoille, joten viruksen ehkäisytoimet ovat entistä tärkeämpiä.

Nyrkin kokous 15.3.2021

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11.2020 lähtien. Joulukuusta lähtien kuukausittainen tartuntojen määrä on pysynyt samansuuruisena.

Nyrkki piti ennallaan 1.3.2021 antamansa suositukset.

Myös Aluehallintoviraston antama 10 henkilön kokoontumisrajoitus tilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on voimassa 31.3.2021 saakka.

Seuraavan koronatilannetta koskevan tiedotteen medialle annamme keskiviikkona 17.3.2021


 

JÄTÄ KOMMENTTI