Viikko 14 | EPSHP:n tiedote – perjantai | Yhdeksän uutta tartuntaa eilen

0
Sairaalanmäki aluetta

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 8.4.2021 yhdeksän (9) uutta koronavirustartuntaa. Näistä valtaosa on peräisin ulkomailta, muut liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Erityisesti Huhtalan päiväkodin tartuntojen nopea eteneminen viittaa herkästi tarttuvaan muuntovirukseen, vaikkakaan tarkempaa sekvensointitulosta ei ole vielä käytössä. Tartuntojen kokonaismäärä on 764.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla ei ole koronapotilaita, terveyskeskusten vuodeosastoillakin vain muutama. Tällä viikolla koronaan on menehtynyt yksi iäkäs henkilö, yhteensä koronakuolemia on alueellamme 22.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 95 117. Eilen tutkittiin 510 näytettä. Ilmaantuvuus on 27,5/100 000 asukasta. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 53 uutta tartuntaa. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut koronapandemian perustasolla 23.3.2021 alkaen. Epidemiatilannetta arvioidaan alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin seuraavassa kokouksessa. Tämänhetkiset rajoitukset ja suositukset ovat voimassa huhtikuun loppuun asti.

Etelä-Pohjanmaalla rokotustoiminta on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Alueemme väestöstä 19,9 % on rokotettu vähintään kertaalleen. Se on koko maan keskiarvoa (18,5 %) hivenen korkeampi. Alueen rokotustilanteeseen liittyvää informaatiota löytyy sairaanhoitopiirin nettisivulta.

Seuraavan koronatilannetta koskevan tiedotteen annamme maanantaina 12.4.2021 Nyrkin kokouksen jälkeen.


 

JÄTÄ KOMMENTTI