Syöpähoidon erikoisopinnot täydentyvät Vaasassa

0
H-talon rakennustyömaa on jo tästä kuvasta edistynyt melkoisesti

Onkologian erikoistumisopinnot voi suorittaa kokonaan Vaasassa

Onkologian erikoislääkärikoulutuksen kaikki osa-alueet voidaan suorittaa Vaasassa seuraavat kolme vuotta. Poikkeusluvalla vältytään kahden vuoden yliopistosairaalassa tehtävältä harjoittelulta.

Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin päätöksellä Vaasan keskussairaalalle on myönnetty poikkeuslupa järjestää onkologian erikoislääkärikoulutuksen kaikki osa-alueet Vaasassa. Lupa on voimassa kolmen vuoden määräajan 28.1.2021 – 27.1.2024. Luvan saaminen on tärkeä saavutus Vaasan onkologian klinikalle, joka on tehnyt systemaattista työtä syöpälääkäreiden erikoistumiskoulutuksen eteen jo 8 vuotta.

Antti Jekunen

– Meillä on ainoana keskussairaalana Suomessa kliinisen onkologian professuuri ja kliinisen opettajan vakanssi. Olemme nyt saaneet jatkoa sille, että Vaasan onkologian klinikalla voi suorittaa koko erikoistumispalvelun ilman pakollista kahden vuoden yliopistoklinikkapalvelua. Tämä vahvistaa asetelmiamme tavoitella Suomen parhaan keskussairaalan syöpäyksikön mandaattia, kertoo onkologian ylilääkäri Antti Jekunen Vaasan keskussairaalasta.

Vaasan onkologian klinikka kattaa kaikki syöpäindikaatiot ja siten tarjoaa tehokkaan ja pidetyn koulutuspaikan erikoistuville lääkäreille. Vaasan keskussairaala on Suomen ainoa keskussairaala, joka on saanut poikkeusluvan järjestää onkologian erikoislääkärikoulutuksen kaikki osa-alueet.

– Vaasassa on Suomen suurin keskussairaalan syöpätautien yksikkö. Meillä on noin tuhat sädehoitopotilasta vuodessa, Jekunen sanoo.

Vaasan onkologian klinikka on tehnyt yhteistyötä Turun yliopiston kanssa onkologien erikoislääkärikoulutuksessa vuodesta 2013 saakka ja Vaasan klinikalla työskentelee Turun yliopiston omaa opetushenkilökuntaa.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI