Virrat ei hae harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta

0
(JR/J-Pnews)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virtain kaupunginhallitus päätti maanantaina (23.8.), ettei Virtain kaupunki hae kuntien harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta ja merkitsi samalla tiedoksi asiaa koskevan valtiovaraisministeriön kirjeen. Kaupunginhallituksen mielestä ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia, jotka olisivat vaikuttaneet hakemiseen.

Virrat on hakenut kyseistä harkinnanvaraista valtion osuuden korusta vuosina 2019 ja 2020, mutta kumpanakaan vuonna korotusta ei ole myönnetty.

Päätettiin delegoida kaupunginjohtaja Henna Viitaselle lausunnon viimeistely luonnokseen valtioneuvoston asetukseksi valtionavustuksesta eräisiin julkisen sosiaali-ja terveydenhuollon covid-19-kustannuksiin. Virtain osalta korostetaan mm. hoitovelkaa, kun henkilöstöä on siirtynyt rokotustoimiin ja koronanäytteiden ottamiseen sekä kustannuksia näytteiden kuljettamisesta. Toivotaan myös, että kuntayhtymät pystyisivät helpommin hakea kyseistä avustusta.
Muun muassa kirjastosta löytyy vapaata tilaa, jonka käyttöä selvitetään. (Virtain kaupunki)

Päätettiin perustaa tilatyöryhmä, jonka tehtävä on selvittää uuden yhtenäiskoulun valmistumisen myötä vapautuneiden tilojen käyttö. Tiloja löytyy kirjastosta, Tredulta ja yhtenäiskoulun takana olevasta omakotitalosta. Lisäksi päätettiin lisätä tehtävään vanhan yläkoulun ja lukion A-talon käyttö. Tilatyöryhmään nimettiin puheenjohtajaksi tekninen johtaja Jussi Lähteenmäki, sihteeriksi elinvoimapäällikkö Tiina Perämäki ja jäseniksi sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pirjo Ala-Kaarre, teknisten palveluiden lautakunnan puheenjohtaja Anssi Nyman, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Koskela ja kaupunginjohtaja Henna Viitanen.
Päätettiin jatkaa kaavoitus-ja kehittämispäällikön viran hakuaikaa 17.9.2021 saakka. Maanantaina (23.8.) päättyneeseen hakukierrokseen ei ilmaantunut yhtään hakijaa.
Kuntakonsernistrategiasta vuosille 2022-2025 käytiin yleiskeskustelua ja sen päätettiin palauttaa jatkovalmisteluun. Kaupunginhallitus valitsi edustajiaan toimikuntiin ja nimesi edustajiaan erilaisiin yhteistyöryhmiin ja yhtiökokouksiin.
Kaupunginhallituksen henkilöjaos: Pj. Keijo Kaleva, vpj. Johanna Saarinen ja jäsenet Sanna Kangas ja Jarmo Vehmas.
Kh:n valmistelutyöryhmä pj. Johanna Saarinen, vpj. Sanna Kangas ja jäsenet Mikko Hänninen, Pirjo Ala-Kaarre ja Pentti Tikkanen.
Lautakuntiin ja johtokuntiin kh:n edustajat teknisten palveluiden lautakunta Aimo Mäkinen, perusturvalautakunta Ari Dalhberg, sivistyslautakunta Johanna Saarinen, lupalautakunta Pentti Tikkanen, liikelaitos Marttisen johtokunta Mikko Hänninen ja Merikanto-opiston johtokunta Pirjo Ala-Kaarre. Vanhusneuvosto Tapani Heinonen ja sihteeri Hanna-Leena Timonen. Pori-Parkano-Haapamäki-ratatyöryhmä Reijo Koskela. Maaseutuhallinon yhteistyöryhmä Aimo Mäkinen. Keiturin Sote Oy:n yhtiökokouksiin kaupunginhallitus. Virtain Energia Oy:n yhtiökokouksiin Aimo Mäkinen. Virtain opiskelija-asuntolat Oy:n, kiinteistö Oy Virtain vuokratalojen ja Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n yhtiökokouksiin Reijo Koskela. Virtain Yrityspalvelu Oy:n yhtiökokouksiin talousjohtaja Kaisa Jaatinen. Virtain Jäähalli Oy:n yhtiökokouksiin Ari Dalhberg. Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhtiökokouksiin kaupunginjohtaja Henna Viitanen. Elmonet Oy:n yhtiökokouksiin Pentti Tikkanen. -jr

JÄTÄ KOMMENTTI