Walk in -rokotuspäiviä tulossa Kuusiokunnissa

0
Covid-19 rokotus

Kuusiokunnissa tullaan helpottamaan koronarokotteen hakemista järjestämällä walk-in -rokotuksia, joihin ei tarvitse varata etukäteen aikaa.

Ensimmäinen walk-in -rokotusmahdollisuus on Ähtärin pääterveysaseman avovastaanotolla perjantai 27.8. klo 15:30-17:30 ja Alavuden pääterveysasema perjantai 3.9. klo 15:00-17:30. Molempiin on kulku pääovien kautta. Alavudella tämä poikkeaa normaalista rokotuspisteestä.

Walk-in -rokotusajat ovat avoimet kaikille yli 12-vuotiaille Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin alueen asukkaille. Kyseisinä aikoina on mahdollisuus saada ensimmäinen koronarokote. Rokottamisen yhteydessä kerrotaan toisen rokoteannoksen ajankohta.

Rokottaminen tapahtuu ilmoitettuna aikana niin kauan, kun rokotteita on saatavilla tai viimeistään klo 17:30 mennessä ilmoittautuneille. Saavuttaessa rokotukseen tulee mukaan varata kuvallinen henkilöllisyystodistus. Rokotukseen tulee saapua ainoastaan terveenä ja oireettomana sekä maskisuositusta noudattaen.

Juha Viitasaari

”Olemme saaneet työssäkäyviltä ja reissutyöläisiltä ja muiltakin työssäkäyviltä toiveita, että voisimme toteuttaa tällaisen helpomman mahdollisuuden rokottautumiseen. Toki toivomme myös nuorten löytävän nämä rokotusmahdollisuudet, kuten toki kaiken ikäistenkin.

Kuusiokunnissa on rokottaminen edennyt verrattain hyvin, mutta edelleen toivotaan kuntalaisten aktiivisuutta riittävän kattavuuden saavuttamiseksi. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 24.8. päivitetyn tilaston mukaan yli 12-vuotiaista kaikkiaan 73,8 %. Toisen rokoteannoksen on kaikista Ähtärin, Soinin, Kuortaneen ja Alavuden alueen rokoteiässä olevista, yli 12-vuotiaista, saanut 50,9%.

”Sen lisäksi, että rokottautuminen auttaa turvaamaan kaikkien terveyttä ja koko yhteiskuntaa pääsemään pandemian yli, etuna on myös yksittäiselle henkilölle, että useimmissa tapauksissa altistunut välttää karanteenin ja saa matkustaa vapaammin,”  Juha Viitasaari jatkaa.


 

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI