Virrat Lempäälän maaseutuhallinnon yhteistoimialueeseen

0
Höyrylaiva Tarjanne saapui ensimmäistä kertaa tänä kesänä Tampereelta Virroille keskiviikkona ja avasi samalla Virtain kesäkauden.

Virtain kaupunki on liittymässä Lempäälän maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen vuoden 2025 alusta lukien.

Pirkanmaalla on käyty kuntien välisiä neuvotteluita yhteistoiminta-alueiden laajenemisesta. Neuvottelun tuloksena Virrat, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Kuhmoinen olisivat liittymässä Lempäälän kunnan isännöimään yhteistoiminta-alueeseen vuoden 2025 alusta lukien.

Vuoden 2024 loppuun saakka edellä mainitut kunnat kuuluvat Keuruun maaseutuhallinnon yhteistoiminta alueeseen. Keuruun kaupunki on irtisanonut nykyisen sopimuksen päättymään vuoden 2024 loppuun. Jokaisen sopijakunnan hyväksyttyä uusi yhteistoiminta-alue muodostaa laaja-alaisen 17 kunnan kokoisen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen, johon kuuluvat Akaa, Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula,  Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Virtain kaupunginvaltuusto on yksimielisesti viime kokouksessaan hyväksynyt maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta koskevan sopimuksen 1.1.2025 alkaen.

Kävimme neuvotteluita Lempäälän ja Sastamalan yhteistoiminta-alueiden kanssa maaseutuhallinnon tulevaisuudesta. Meillä oli kaksi hyvää vaihtoehtoa, mutta suunnan ratkaisi pitkälti maantieteellinen sijainti, koska alueen kunnista Juupajoki, Orivesi ja Ylöjärvi kuuluvat jo Lempäälän yt-alueeseen ja näemme siinä hyvää synergiaa. Virroilla on paljon maatiloja ja on tärkeää, että saamme jatkossakin varmistettua heille toimintavarmat palvelut, kertoo Virtain kaupunginjohtaja Henna Viitanen.-jr



 

JÄTÄ KOMMENTTI