Virroilla 70-vuotiaiden ensimmäinen yhteinen pikkujoulutapahtuma

0
Tiernapoikien mahtipontinen esitys hurmasi yleisön

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunki ja Virtain seurakunta järjestivät yhdessä laatuaan ensimmäiset yhteiset pikkujoulut tänä vuonna 70-täyttäville virtolaisille torstaina. Seurakuntatalolla pidettyyn juhlaan oli saapunut yhteensä noin 70 juhlavierasta mukaan lukien sekä synttärisankarit että avecit.

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen

Kaupungin tervehdyksen esittänyt kaupunginjohtaja Henna Viitanen toi esille puheessaan mm. kuntakentällä tapahtuneet isot muutokset. -Jos mietitään kuntakenttää, tämä vuosi oli meille iso muutoksen vuosi. Hyvinvointialueet ovat aloittaneet vuoden 2023 alussa sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäjänä ja perinteisesti kunnan järjestämisvastuulla olleet palvelut eivät olekaan enää meidän omissa käsissä. Tällä hetkellä Pirkanmaalla on menossa laaja palveluverkkotarkastelu, jolla voi olla isoja vaikutuksia monen kunnan peruspalveluihin. Tällä hetkellä näyttää onneksi siltä, että Virroilla jatkossakin toimii järkevät sosiaali- ja terveyspalvelut lähipalveluina. Se on kunnan elinvoimaa, painotti Henna Viitanen.

-Soten siirtyessä hyvinvointialueelle vahvistetaan kuntien roolia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Tänä vuonna painopiste on ollut ikäihmisissä ja hyväksi havaittu toiminta jatkuu myös ensi vuonna. Kouluilla on liikkuva kouluhankkeet, jotka ovat tärkeässä roolissa lasten ja nuorten liikuttamisessa. Myös kolmannen sektorin rooli korostuu, sillä se täydentää kunnan palveluita. Yhteisöllisyyttä on pyritty lisäämään tänä vuonna entisestään, sillä sitä me tarvitsemme ja sillä voimme saada aikaan vieläkin enemmän. Tästä on hyvänä esimerkkinä viime viikolla virallisia avajaisia viettänyt kohtaamispaikka Otso Virtaintien paraatipaikalla. Meillä Virroilla on moni asia tosi hyvin. Annetaan hyvän kuulua myös muualle, oli Henna Viitasen näkemys ja toivomus Virtain näkökulmasta.

Virtain vanhusneuvoston puheenjohtaja Erkki Koskinen.

Virtain vanhusneuvoston puheenjohtaja Erkki Koskinen avasi juhlaväelle vanhusneuvoston toimintaa. -Vanhusneuvostolla ei ole varsinaisesti päätäntävaltaa. Me olemme semmoinen apuporukka, joka pitää huolen siitä, että ikäihmisten tarpeet ja toiveet tulisivat kunnan palveluja päätettäessä huomioitua. Vanhusneuvoston tehtävä on osallistua vanhuspalveluiden suunnitteluun ja vaikuttaa ikääntyvien tarvitsemien palveluiden sekä elinympäristön kehittämiseen. Vanhusneuvosto seuraa ikääntyneille suunnattujen palveluiden laatua, laajuutta, kohdentumista ja vaikuttavuutta sekä ikääntyneiden kokemuksia näistä, kertoi Erkki Koskinen.

Joona Hernesniemi .

Yhteinen pikkujoulutapahtuma sisälsi myös hyvin jouluista ohjelmatarjontaa. Joona Hernesniemi lauloi yksin ja myös Jukka -papin säestämänä. Saatiin myös nauttia perinteisestä, ehdottomasti joulun aikaan kuuluvasta Tiernapoika- näytelmästä. Rooleissa esiintyivät Murjaanien kuningas Veli Rantanen, Herodes Jukka Taskinen, Knihti Anna Mari Ylä-Soini ja Mänkki Salla Rantanen. Pikkujoulun päätteeksi kirkkoherra Jukka Taskinen viesti kuulijoille oli että, joulun sanoma vakaumuksesta riippumatta on se, että uskomme hyvän voittoon tässä maailmassa. – Lopulta hyvä kuitenkin voittaa. Ihmismieli vaatii, että kaiken takana on hyvä. Sen voi nähdä tämän puolisena  ihmisviisautena tai sen voi nähdä Jumalan rakkautena. Se voi eri maailmankatsomuksena katsottuna antaa erilaisen selityksen. Ihmisiä syvimmiltään yhdistää, että hyvä voittaa ja on toivoa.

Juhlaväki sai itsekin osallistua tapahtuman kulkuun jouluisten yhteislaulujen merkeissä sekä nauttimalla monipuolisista joulupöydän antimista ja kakkukahveista. Kiireiltään huolimatta joulupukkikin ehti piipahtaa juhlassa. -jr


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI