MESTARUUSLIIGA | Betonimiesten jykevä vierailu Karjalaan toi täyden pistepotin

0
(Kuva: KyKy)

Veera Huita / J-Pnews

Itsenäisyyspäivän illassa nähtiin tiukka otatus pisteistä. Betonimiehet näyttivät Hurmokselle mallia vahvasta joukkuepelaamisesta ja siitä, miten jokaista pelaajaa tarvitaan otteluiden voittamiseen. Koko Joensuussa vieraillut joukkue oli kyvykäs ja onnistui pisteiden teossa.

KyKy-Betset – Karelia 1-3 (24-26, 18-25, 25-22, 26-28).

KyKy-Betset aloitti ensimmäisen erän pirteästi ja tilanne oli nopeasti 7-3. Kyyjärveläiset veivät erää selkeästi eron ollessa parhaimmillaan kuudessa pisteessä. Hurmos heräili erän edetessä ja pääsi tasoittamaan tilanteessa 18-18. Tästä erää edettiin tasaisesti aina jatkopalloille asti. Eka erä lopulta ansaitusti Betonimiehille 24-26.

Hurmos valmennus vaihtoi pelin toiseen erään Niko-Matias Puhakan Matias Korhosen tilalle. Joensuulaiset menivätkin heti erän alussa 5-2 johtoon, mutta Aapo Huhtamäen painavilla leijoilla kyyjärveläiset punnersivat tasoihin ja pisteen johtoon. KyKy-Betsetin taktiikkana oli paineistaa juuri kentälle tullutta Puhakkaa – mikä olikin hyvä ratkaisu, sillä pientä hapuilua syötön vastaanotossa oli nähtävissä. Toisessa erässä KyKy-Betset puolusti hyvin ja onnistui päättämään pallot kuroen eroa isäntiin. Tilanteessa 13-18 nähtiin pitkä taistelupallo, joka päättyi harmillisesti Hurmoksen hakkuri Isaias Sanchesin kompurointiin ja kaatumiseen, josta tuomarilta uusi pallo. Sanches pystyi kuitenkin jatkamaan peliä normaalisti. Betonimiehet saavat erän lopussa draivin päälle ja erityisesti Colin Lovejoy on verkolla hyvin hereillä päättäen vastapalloja onnistuneesti kenttään. Erä selkesti Betonimiehille 18-25.

Pitkän erätauon jälkeen Hurmos aloitti pirteästi ja erityisesti keskeltä pallo kuolee kenttään kerta toisensa jälkeen. Liekö Hurmoksen kopissa puhuttu, että keskihyökkäystä pitäisi enemmän saada mukaan? KyKy-Betset kuitenkin johti erää ja tilanteessa 13-14 nähtiin Joel Anderssonin hieno sormisijoitus ja siten Mestaruusliigan pistetili auki myös liberolle. Tilanteessa 17-15 nähtiin jopa erän kannalta ratkaiseva hetki, kun Hurmoksen päävalmentaja Daryl Tay otti aikalisän, minkä jälkeen kotijoukkueessa tapahtuikin ryhtiliike. Ratkaisuhetkillä isännät painelivat ohi vieraistaan erävoittoon 25-22.

Kamppailun neljäs erä näytti jo siltä, että taas mennään pitkän kaavan kautta. Hurmos otti kuskin paikan heti erän alussa, mutta Colin Lovejoyn syöttövuorolla Betonimiehet kampesivat tasoihin. Kuitenkin Hurmos vei erää jossa erityisesti nelospaikalla oli KyKy:llä tukkoista. Kapteeni, kokenut Joel Laakso otti joukkueensa kuitenkin reppuselkäänsä ja hänen syöttövuorollaan kyyjärveläiset nousivat tasoihin 19-19. Hurmos kävi vielä kahden pisteen johdossa 21-19.Betonimiehet eivät luovuttaneet vaan tasoittivat jälleen erän 22-22 Romans Saussin torjunnalla. Hurmos nappasi ensimmäisen ottelupallon, mutta KyKy-Betset tasoitti erän Renars Jansonsin hyökkäyksellä. Joensuulaiset saivat vielä eräpallon Isaias Sanchesin ässäsyötöllä 26-25, mutta seuraava syötö jäi verkkoon. Ensin Lovejoyn makealla torjunnalla Betonimiehet ottelupalloon ja Jansonsin lopullisella niittauksella ottelupallo kenttään 26-28.

• Peli oli tosi tiukka. Joka hetkellä oli paljon jännitystä. Voitimme aikaisemman ottelun, joten meillä oli luottavaisempi fiilis. Olimme onnekkaita lopussa. Pelin alussa en päässyt rytmiin, mutta muutama onnekas lyönti ja pääsin rytmiin takaisin. Läpi pelin yritimme saada passarin kanssa passeja kohdilleen ja se toimi lopussa, kertaili KyKy-Betsetiltä parhaana palkittu Renars Jansons.
  • Olen todella tyytyväinen kolmesta pisteestä. Alussa sanoin jo pojille, ettei ole helppo peli tulossa. Hurmos on kotona todella vaarallinen joukkue. Lopussa olin todella tyytyväinen. Tarkoitus oli pelata enemmän keskeltä, mutta keskarimme olivat ihan jäässä, kommentoi päävalmentaja Guntis Atars.
Joukkueiden parhaina palkitut: Janne Marttila, Hurmos ja Renars Jansons, KyKy-Betset