Virroilla allekirjoitettiin yhteinen sopimus elinvoimalupauksesta

0
Elinvoimalupauksen allekirjoittajat kaupunginjohtaja Henna Viitanen (vas.), valtuuston puheenjohtaja Jarmo Vehmas, Virtain Yrittäjien puheenjohtaja Mervi Vilén , varapuheenjohtajat Marja Haapanen ja Juha Makkonen.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Yhteinen sopimus elinvoimalupauksesta allekirjoitettiin Virtain kaupungin päättäjien ja Virtain Yrittäjien hallituksen yhteisessä tilaisuudessa keskiviikkona.

Elinvoimalupauksen allekirjoittajina kaupungin puolelta toimivat kaupunginjohtaja Henna Viitanen ja valtuuston puheenjohtaja Jarmo Vehmas. Yrittäjien puolelta sopimuksen allekirjoittivat puheenjohtaja Mervi Vilén sekä varapuheenjohtajat Marja Haapanen ja Juha Makkonen.  Sopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa oli läsnä myös valtuutettuja ja yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäseniä.

Virtain kaupunginvaltuusto on aiemmin kokouksessaan 11.12.2023 hyväksynyt Virtain Yrittäjien kanssa solmittavan elinvoimalupauksen.

Elinvoimalupauksessa sitoudutaan yhdessä edistämään alueen yrittäjäystävällistä ilmapiiriä sekä vahvistamaan paikkakunnan elinvoimaisuutta. Yhdessä voimme huolehtia siitä, että kuntamme veto- ja pitovoima vahvistuvat.

Lupauksessa on määritelty viisi painopistealuetta, joita edistämällä halutaan konkreettisesti parantaa yritysten toimintaedellytyksiä ja samalla vahvistaa kunnan elinvoimaisuutta. Painopistealueiden toteuttamista seurataan vuosittain kunnan ja yrittäjäyhdistyksen edustajien kesken.

Yhteiset painopistealueet:

TOIMIVA VUOROPUHELU

-Kunta sitoutuu käymään aktiivista vuoropuhelua yrittäjäkentän kanssa. Jatketaan hyviä käytänteitä ja luodaan yhdessä uusia malleja, joilla tavoitetaan entisestään yrityskentän edustajia.

SUJUVAT KAAVOITUS- JA LUPAPROSESSIT

-Lupaprosessien ja kaavoitusprosessien tulee olla sujuvia. Kaavoitushankkeissa kuullaan yritysten näkemyksiä ja ajatuksia jo varhaisessa vaiheessa.

YRITTÄJÄMYÖNTEISET HANKINNAT JA YRITYSVAIKUTUSTEN ARVIOINTI

-Kunnassa ollaan tietoisia markkinoiden ja yritysten tarjonnasta. Hankinnat tehdään avoimesti, asiantuntevasti ja yritysvaikutukset huomioiden.

YRITTÄMYÖNTEISEN ILMAPIIRIN EDISTÄMINEN JA YRITTÄJYYTEEN KANNUSTAMINEN

-Kunta ja yrittäjäyhdistys edistävät yrittäjämyönteistä ilmapiiriä. Seuraamme kuntabarometrin tuloksia ja laadimme toimenpiteitä tulosten pohjalta. Panostamme aktiivisesti yrittäjyyskasvatuksen mallien toteuttamiseen ja kehittämiseen.

VIRTAIN VETOVOIMAN LISÄÄMINEN

-Kunta ja yrittäjäyhdistys työskentelevät yhdessä sen eteen, että Virtain yritykset olisivat haluttuja työpaikkoja työskennellä ja asuminen Virroilla oli houkuttelevaa. Rakennamme toimivia malleja oppilaitosten ja yritysten yhteistyölle, tavoitteena mahdollistaa opiskelijoiden pääsy alueen työmarkkinoille. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI