Virroilla etsittiin ”timantteja” lamppujen valossa.

0
Anja ja Reijo Vehmasaho kiersivät yhdessä lapsenlapsensa Noelin kanssa "Timanttipolun".

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Vaeltajien järjestämää ”timanttipolkua” päästiin ensimmäisen kerran kokeilemaan lamppujen valossa sunnuntaipäivän iltahämärässä.

Paikalla olleet yhdistyksen edustajat toivottivat mieluista kokemusmatkaa lähtijöille Metsolan Kumma Kierros-luontohyvinvointipolulle, jonne ”Timanttipolku” oli rakennettu heijastimia ja ulkotulia hyväksi käyttäen. Tunnelmalliseen noin 2,3 kilometrin pituisen polun varteen oli sopivasti saatu sijoitettua heijastimia, jotka saivat otsa- tai taskulampun valon niihin osuessa ”timanttisen” mielikuvan verkkokalvolle.

Lenkin päätteeksi oli mahdollisuus makkaranpaistoon. Timanttipolku on omatoimisten kiertäjien käytössä 26:een päivään joulukuuta, jonka jälkeen heijastimet kerätään seuraavana päivänä pois. Virtain Vaeltajien puheenjohtaja Kari Aaltio kertoi, että Suomen Ladulta tuli jäsenkirje, joka sisälsi idean ”Timanttipolusta” ja lähdimme toteuttamaan hienon idean myös Virroille. – Meidän tavoitteena on saada ihmisiä liikkumaan mahdollisimman paljon ulkona. Tämä on helppo reitti lapsiperheille. Harva pieni lapsi on käynyt tällä tavalla pimeässä metsässä ”timantteja” etsimässä.

Anja ja Reijo Vehmasaho oli lähteneet Killinkoskelta Virroilla asuvan lapsenlapsensa Noelin kanssa ”Timanttipolulle”. Heidän yhteinen kokemus polusta oli hyvin myönteinen.     -Oli mukavaa tehdä lenkki pimeässä metsässä ja nauttia tunnelmasta. -jr


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI