Virtain-Ruoveden Kirsut ry:n eläinten viikko

0
Rico -koira kiitää agilitynäytöksessa Maria Palmun ohjauksessa.

Maailman eläinten päivää vietetään vuosittain 4.10. ja tämän kansainvälisen päivän alku juontaa juurensa jo 1930-luvun Italiaan. Tästä päivästä alkaa myös vain Suomessa vuosittain juhlittava eläinten viikko.

Suomen eläinsuojelu eli SEY on ottanut viikon 40 teemaviikoksi jo vuodesta 1959 lähtien. Viikkoon on liitetty SEY:n toimesta aina eri aiheita. Tänä vuonna keskiössä oli oppiva eläin. Tämän aiheen avulla haluttiin kiinnittää huomiota ihmisen ja eläimen välisiin päivittäisiin vuorovaikutustilanteisiin sekä auttaa positiivisten koulutustapojen pariin.

Virtain-Ruoveden Kirsut ry tarjosi eläinten viikon kunniaksi useamman tapahtuman Virroilla ja yhden arvonnan. Eläinten päivänä Kirsujen edustajat Jonna Salomaa ja Maria Palmu koirineen olivat Killinkosken koululla ja päiväkodilla esittelemässä yhdistyksen toimintaa ja koiraharrastamista.

Jonna kertoi lapsille vesipelastuksesta harrastuksena, esitteli hiukan välineitä sekä vesipelastusta harrastava Rilla-koira pääsi lasten rapsuteltavaksi. Maria esitteli koululaisille agilityä ja rally-tokoa koiriensa Macun ja Ricon kanssa. Lapset saivat esittää kysymyksiä ja koulussa jatkettiin eläinaiheesta sekä kouluttamisesta keskustelua vielä tapahtuman jälkeen.

Jonna Salomaa kertoo Killinkosken koululaisille ja päiväkodin lapsille vesipelastuksesta harrastuksena.

Eläinten viikon keskiviikkona ulkoiltiin koirien kanssa Virtain keskustan alueella. Tarkoituksena oli herätellä koiranomistajia ja muita liikkujia huomioimaan näkyvyys liikenteessä iltojen ollessa jo todella pimeitä. Iloisille reippailijoille jäi muistoksi hyvän mielen lisäksi LähiTapiolan lahjoittamat heijastimet. Muistetaan lenkkeillessä myös koirille omat heijastimet.

Keskiviikon lenkkeilijät näkyivät pimeässä.

Mukana tapahtumassa oli 12 henkilöä ja 8 koiraa. Koiria oli aivan pienistä muutaman kilon painoisista aina isoihin koiriin. Koirien ikähaarukka lenkillä oli 16 viikkoisesta pennusta 8 v 8kk ikäiseen koiraan. Lenkkeilyn päätteeksi kahviteltiin, nautittiin munkkeja ja makkaroita Pukkivuoren kupeessa olevalla laavulla. Kiitettävän tarjoilun mahdollistivat RasinTupa sekä tmi Antti J Poukka.

Marjaana Ahonen ja Vili -koira ilahduttamassa vanhuksia.

Perjantaina Vihriälän ja Keiturinpuiston asukkaat pääsivät läheiselle pihamaalle nauttimaan koirien esityksistä agilityssä ja rally-tokossa, jossa esiintyivät Maria Palmun Macu ja Rico -koirat. Lopuksi vanhukset pääsivät rapsuttelemaan Marjaana Ahosen Vili -koiraa sekä Marian Macua. Tapahtumassa oli hieno tunnelma ja vanhukset ilahtuivat silminnähden koirien kohtaamisesta. Koirat kirvoittivat monta antoisaa keskustelua ja tapaamisten jatkamiselle esitettiinkin toiveita.

Kaikissa eläinten viikon tapahtumissa oli upea tunnelma ja ympärille levisi runsain mitoin hyvää mieltä.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI