Virtain Vaskivedellä onnistuneet kesäjuhlat – Myllyniemessä vieraili runsaat 400 henkilöä

0
Vanhat traktorit kiinnostivat myös lapsia. Traktoreita oli saatu paikalle kymmenkunta.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Koko perheen juhlaksi hienosti suunniteltu Vaskiveden kesäjuhla kokosi lauantaina Myllyniemeen runsas-lukuisen yleisön, runsaat 400 kävijää.

Lapsille ja aikuisille oli tarjolla monipuolista nähtävää ja tekemistä, puhumattakaan yhdessä olon tärkeästä merkityksestä.

Härkösen kyläyhdistyksestä Maria Ahonen, Aarni Koro ja Juha Koro vihdantekopuuhassa.

Myllyniemen rantalavan läheisellä pellolla sai nostalgisesti katsella ja ihailla vanhoja traktoreita ja autoja, joita oli yhteensä kolmisen kymmentä.

Vaskivetinen nuori 4H-yrittäjä, Hermanni Savilahti esitteli ja kauppasi tuotteitaan jätkänkynttilöitä, heinäseivästikkaita- ja seipäitä ja klapisäkkejä.

Lapset sai tutustua ehkä monelle nykypäivänä vieraisiin kotieläimiin omassa aitauksessa. Heillä oli myös mahdollisuus osallistua hevosajeluun ja rastien etsimiseen.

Kotieläinpuistossa oli perheen pienemmille mielenkiintoista katseltavaa.

Jos nälkä alkoi kurnia niin helpotusta sai soppatykillä valmistetusta hernerokasta tai grillatusta highland-makkarasta. Jälkkäriksi saatiin nauttia muurinpohjapannulla paistetuista letuista mansikka- tai vadelmahillon kera sekä pullakahvista.

Toista kertaa kesäjuhlaan osallistuneet Härkösen kyläyhdistyksen edustajat näyttivät rantalavan seinustalla perinteistä vihdantekotaitoa ja  myivät niitä myös lauantaisaunaan lähtijöille. Myyntikojuista löytyi lihatuotteita, lakritsia, tuoreita luomumansikoita ja leivonnaisia.

Tanhu-Lysti esiintyi varmain ottein Irja Majasen johdolla.

Myllyniemen lavan sisätiloissa saatiin ihastella paikallisen Tanhu-Lystin hienoista tanssiesityksistä ja korolais-vaskivetisen tyttöbändin Heikki and the Bedheads nuorisomusiikista.

Tyttöbändi Heikki and the Bedheads, Ria Leppämäki (vas.), Marianne Mattila ja Saimi Eromäki esitti yleisölle nuorisomusiikkia.

Juhlan supliikkina juontajana toimi kylän ”oma poika” Juhani Viita, joka myös lauluilla viihdytti yleisöä.

Juhlan juontajana toimi kylän ”oma poika” Juhani Viita. Hän myös viihdytti yleisöä lauluillaan.

Kaiken kaikkiaan Vaskiveden kesäjuhlasta jäi varmaan kaikille vieraille hyvä ja virkistävä mieli ja se tunne, että kylällä osataan todella puhaltaa yhteen hiileen. – jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI