Yrjö Paukkunen: Valtuustopakina Alavudelta

0
(arkistokuva)

Pakina by Paukkunen

Yrjö Paukkunen

Alavuden kaupungilla on ylijäämiä noin 20 miljoonaa, mutta näyttää siltä, että alijäämäiset tilinpäätökset syövät sitä vuosi vuodelta.

Muistelin valtuuston kokouksessa, kun ollessani Töysän valtuustossa vuosia sitten, kunnan velkamäärä alkoi nousta yli 3.000 markan (huom. markka) niin silloin teimme ”hätäjarrutuksen” näin ei voi jatkua. Mutta nyt olemme tilanteessa, jossa kunnat tekevät alijäämäisiä tilinpäätöksiä tilanteessa, jossa velkamäärä on reilusti yli 5.000 euroa (huom. euroa) eikä asia aiheuta monellekaan huolen häivää.

Uuden kaupungintalon suunnitteluun ei ole syytä laittaa euroakaan tässä tilanteessa, rakentamisesta puhumattakaan, vaikka joidenkin virkamiesten mielessä se vielä siinteleekin. Kuka käski purkaa hyvän talon, voisi kysyä.

Tilinpäätöstä rasittaa edelleen Kuusiolinna Terveys Oy:n ja Kuussoten väliset, sopimusten tulkinnoista ja arvonlisäverotilityksistä aiheutuneet kustannukset. Tällaisiakin tilanteita varten perustettiin jokin aika sitten seurantaryhmä. Herääkin kysymys, miksei näihin tilanteisiin ole puututtu, kun käytössä on ollut mm Kho:n päätös laskennallisen alv:n vähennysoikeudesta ym. Eikö päätöksiä lueta, eikö niitä ymmärretä vai onko kyse vain tulkinnasta.

Pienten lasten koulumalli aiheutti paljon yhteydenottoja kyläläisiltä, aivan aiheesta, ja aiheutti ainakin meidän ryhmässämme tilanteen, jonka johdosta hallituksen puheenjohtaja puhalsi pelin poikki ja asia palautettiin valtuuston yksimielisellä päätöksellä takaisin valmisteluun. Vähän siinä oiottiin päätöksenteossa mutta lopputulos oli tärkeämpi kuin kokoustekniikka.

Säästöistä myös puhuttiin ja silloin tuli ryhmässämme puheeksi ”erään kulttuurikoordinaattorin” palkkaus Alavudelle, kukaan ei tuntunut tietävän kuka po. palkkauspäätöksen oli tehnyt.

Konsernin johdossa kaupunginhallituksen olisikin syytä terävöittää otettaan, vaikka nykyinen puheenjohtaja onkin sitä jo kiitettävästi tehnyt, ryhmämme mielipiteitä kuunnellen.

Hyvää Joulua ja Korkeimman siunaamaa uutta vuotta kaikille kaupunkilaisille.

Yrjö Paukkunen


 

JÄTÄ KOMMENTTI