Musiikin huippua | Jukka Perko ja Avara-jazztrio Ähtärissä

0
Jukka Perko Avara, kuva: Sampo Linkoneva

Jazzmusiikkia ja nykytaiteen innoittamaa ruokaa

Lauantaina 21. elokuuta Ähtäri-hallissa kuullaan ainutlaatuisen Jukka Perko Avara -jazztrion konsertti. Yhtyeen jäsenet ovat vieneet omaa ilmaisuaan sellaisiin sfääreihin, että vertailukohtaa on hankala hakea. Odotettavissa siis on taitavaa musisointia kahden kitaran ja saksofonin säestämänä.

Jukka Perko Avaralla on nimensä veroinen, tilaa antava lähestyminen musiikkiin. Tämän jo instrumentaatioltaankin ainutlaatuisen yhtyeen jokainen jäsen on omaleimainen ja tunnistettava muusikko. Avara sekoittaa yhteisesti säveltämänsä teemat ja soolot kuulijalleen tuoreeksi voimajuomaksi, jota huolella valitut lainakappaleet maustavat. Vahvasti kerronnallinen ilmaisu tekee kappaleista pieniä tarinoita. Kolmikon luovuus näyttäytyy jännitteiden välisenä vuoropuheluna, jonka keskeneräisyys pitää liikkeessä. Tavoite on kuulijan kohtaaminen syvältä nousevalla ilmaisulla. Musiikilla, joka on totta tässä ja nyt.

Elävän musiikin lisäksi kulttuurin nälkään on tarjolla nykytaiteen innoittama menu Hotelli Mesikämmenessä. Art kitchen – 15 makua -tapahtumaa on innoittanut Pirkanpohjan taidekeskuksessa nähtävillä oleva 15 tekijää -nykytaidenäyttely. Menun alkusoitto nostaa veden kielelle ja lämmittelee makunystyröitä. Sen jälkeen jaksaa paneutua pääruoan makuihin hitaammin, allegretto. Loppuhuipennuksena makea ja hapokas kohtaavat kontrastien kautta. Varaukset tehdään suoraan Hotelli Mesikämmeneen.

Vallitsevaa koronatilannetta sekä viranomaisohjeistuksia on järjestäjän taholta seurattu tiiviisti, ja tavoitteena on järjestää turvallinen kulttuurielämys kaikille. Pääsylippu on suositeltavaa hankkia ennakkoon, jotta sisääntuloalueelle ei syntyisi ruuhkaa. Liput ovat ennakkoon myynnissä R-kioskeilla sekä osoitteessa www.lippu.fi, ja tapahtumapäivänä Ähtäri-hallin ovella. Tapahtuman osallistujia pyydetään pitämään huolta riittävistä turvaetäisyyksistä ja kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti. Saatavilla on käsihuuhteita ja käsien peseminen on mahdollista Ähtäri-hallin wc-tiloissa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI