Alajärven 4H:n kesä täynnä toimintaa

0
Alajärven 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Kaunisto ja toiminnanohjaaja Marjo Yli-Mannilla esittelemässä yhdistyksen kesätoimintaa Asumista ja hyvinvointia -messuilla. Kuva Tuomas Lahdenperä.

Alajärven 4H-yhdistys oli mukana viime lauantain Asumista ja hyvinvointia-messuilla. 4H:n osastolla oli kesäistä askartelua ja arvontaa sekä esiteltiin LuontoOn-reppuja ja tulevan kesän toimintaa.

Alajärven 4H:n kesä täyttyy iloisista ilmeistä, kivasta tekemisestä ja mukavasta yhdessä olosta. Yhdistys järjestää kolme päiväleiriä Alajärvellä ja yhden Lehtimäellä. Lehtimäen leiri, viikolla 23, on kepparileiri, jossa pääosassa ovat keppihevoset. Alajärvellä 4H-kellarilla järjestetään viikolla 23 Liikuntaleiri, viikolla 24 LuontoOn-leiri sekä elokuun alussa, ennen koulujen alkua, viikolla 31 TOP-leiri. Liikuntaleirillä on monipuolista, kaikille sopivaa liikuntaa sekä pelejä ja leikkejä. LuontoOn-leirillä tutustutaan luonnonihmeisiin ja retkeillään lähiluonnossa.

TOP-leirillä on monipuolista tekemistä; muun muassa kädentaitoja, askartelua, kokkailua ja liikuntaa. Kaikilla leireillä myös ulkoillaan, leikitään yhteisleikkejä ja askarrellaan. Leirit kestävät maanantaista perjantaihin klo 9.00-14.00. Kesäkuussa järjestettäville leireille viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistaina 31.5. ja elokuun leirille maanantaina 25.7. 4H-kellarilla järjestetään myös kesän aikana LuontoOn-kerho, joka kokoontuu keskiviikkoisin klo 15.30-17.00. Tarkemmat tiedot leireistä ja kerhosta sekä ilmoittautuminen löytyy yhdistyksen kotisivuilta www.alajarvi.4h.fi.

Alajärven 4H-yhdistyksen kesätoimintaa pyörittävät keväällä toiminnanjohtajana aloittanut Mari Kaunisto sekä toiminnanohjaajat Marjo Yli-Mannila ja Liu Eteläaho yhdessä kesätyöntekijöiden kanssa. Yhdistys palkkaa tulevana kesänä useita kesätyöntekijöitä leiri- ja kerho-ohjaajiksi. Moni nuori työllistää itse itsensä myös 4H-yrittäjinä. Alajärvellä ja Lehtimäellä toimii yli 10 nuorta 4H-yrittäjää. 4H-yrittäjien esittelyt ja heidän tarjoamat palvelut löytyvät Alajärven 4H:n kotisivuilta.

Alajärven 4H-yhdistys osallistuu Alajärven kirjaston Runo-piknik-tapahtumaan 11.6. ja Rokulipäiville 1.-2.7., joissa molemmissa tapahtumissa on nuorten pitämä 4H-kioski. 4H järjestää Rokulipäivillä myös lapsille ja perheille sopivaa toimintaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI