Alavus, Kuortane, Lehtimäki, Soini ja Ähtäri | Lähes 200 moottoripyörää pöristeli kesän alkaneeksi

0
Moottoripyöriä oli pitkiä letkoja ASMP:n järjestämässä Vappu- ajelussa. Tässä kurvataan valtatie 18 yli Hakojärven koulupihaan. Se onnistui turvallisesti Kimmo Lehtomäen ja Timo Rinta-ahon ohjauksessa.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Hakojärvi

Toimintansa vuonna 1974 aloittanut Alavuden seudun Moottoripyöräilijät ry. järjesti jo 43 kerran yhteisen Vapun ajolenkin Kuusikuntien alueen teillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahtena edellisenä vuotena ei Vappuna satojen moottoripyörien joukkopörinää kuitenkaan kurvailtu, kun korona oli äreimmillään.

Moottoripyöriä on vappulenkillä ollut enimmilleen eri puolilta Suomea, jopa noin 250. Osanottajia on ollut paljon enemmänkin, kun on ajettu kauniissa ja lämpimässä kesäsäässä ja kaveri saman pyörän satulassa ja sivuvaunussakin.

Nyt ASMP– puheenjohtaja Mikko Sohlström sai johdatella Alavuden jäähallin kentältä matkaan noin 170 moottoripyörää 8 astetta lämpimässä, pilvipoutaisessa säässä. Mikon johdolla suunnattiin kaupungin keskustaajaman kautta kohti Kuortanetta. Mäyrystä suunnattiin-Lehtimäelle, Soiniin, Ähtäriin ja Hakojärvelle. Vanhemmille veteraanipyörille oli vaihtoehtona hieman lyhempi lenkki.

Hakojärven kylätalo/koulun piha- alueelle kokoonnuttiin viettämään taukoa. Vilkasliikenteisen, valtatie 18 yli ajettiin turvallisesti, kun kookkaat miehet, Timo Rinta-aho ja Kimmo Lehtomäki olivat pysäyttämässä valtatien autoilijoita sekä varmistamassa motoristien kääntymistä vasemmalle.

Munkkikahvit maistuivat ulkoilmassa tavallistakin paremmalta.

Järjestäjien tilaama tarjoilu ja Hakojärven kyläyhdistyksen kokkaamat munkkikahvit sekä grillimakkarat maistuivatkin jokaiselle. Kaija Lehtomäki ja Marita Rinta-aho apulaisineen vastasivat sutjakkaasti siitä, että kaikki saivat nopsaan tahtiin kahvipöydän antimet.

Kyläpäällikkö, johtajaopettaja Ari Hakola ja kylätoimija Mauri Katajamäki saivat pitää joukkoineen kiirettä, että parisataa makkaraa saatiin kysynnän tahdissa. kahdella grillillä paistettu. Mutta tässäkin onnistuttiin, eikä jonoa juurikaan muodostunut.

Alavutelaisia ”kihoja” nauttimassa auringon lämmöstä seinän virustalla. Mm. toinen vasemmalta kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marko Vainionpää.

Vappuajeluun osallistui laajalta alueelta. Eniten kuitenkin Kuusiokuntien kylistä. Kaikki olivat hyvillään, että ajelu nyt voitiin järjestää taas. Lehtimäkeläinen Risto Ala-Mattinen iloitsi, että tällaisia tapahtumia jälleen järjestetään.

-Mukavaahan tämä vanhalle ukollekin on. Nyt on jo eläkeläisenä aikaakin taas tällaiseen touhuun, naurahti Risto.

Nuoruus tuli minullakin mieleen, kun sai ihastella näitä ”kansanpyöriä”-Jawoja.

 

ASMP järjestämän Vappuajelun lisäksi Alavudella oli muitakin, hyvän suosion saaneita tapahtumia. Alavuden Peli-Veikot ry. järjesti Alavus Areenalla/ jäähallissa perheille Peuhajaaset.

Tuurin Nuorisoseuralle kokoonnuttiin suurella sakilla, Eläkeliiton Töysän yhdistyksen Vapputapahtumaan. Yhdistys tarjosi jäsenilleen ilmaisen keittolounaan ja muille vitosella. Samalla saatiin nauttia myöskin musiikista.


 

JÄTÄ KOMMENTTI