EPSHP | Sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi ylijäämäisen tilinpäätöksen

0
Sairaalanmäki aluetta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto kokoontui maanantaina 6.6.2022.

Valtuusto hyväksyi omalta osaltaan sairaanhoitopiirin tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Sairaanhoitopiirin vuoden 2021 tulos oli 14,1 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Hyvää tulosta siivittivät koronatestaus omana toimintana sekä valtion myöntämät koronatuet.

Valtuusto päätti, että vuoden 2021 tilikauden voitosta palautetaan sairaanhoitopiirin kunnille yhteensä 10 miljoonaa euroa. Voitto palautetaan suhteessa kunkin kunnan palvelumaksuihin.

Valtuusto hyväksyi omalta osaltaan Etelä-Pohjanmaan alueellisen sote-järjestämissuunnitelman. Suunnitelma on ensimmäinen laatuaan maakunnassa. Suunnitelman painopisteitä ovat tietojohtaminen, sote-tilannekeskus sekä muistisairaan palveluketju;  päihde- ja mielenterveyspalvelut; tutkimus, kehittäminen, innovaatiot ja osaamisen vahvistaminen sekä lasten ja perheiden palvelut.

Valtuusto merkitsi tiedoksi vuoden 2021 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen. Kertomuksessaan tarkastuslautakunta nosti erityisesti esiin huolensa henkilöstön pito- ja vetovoiman sekä rekrytoinnin kehittämisestä sekä henkilöstön jaksamisesta ja kouluttautumisesta.

Valtuusto merkitsi tiedoksi myös vuoden 2021 henkilöstökertomuksen ja kävi aiheesta keskustelun.

– Yhteinen haasteemme on − kuten arviointikertomuksessakin tuli ilmi − henkilöstön saatavuuden ja hyvinvoinnin varmistaminen, valtuuston puheenjohtaja Paula Risikko summasi.

Valtuusto merkitsi tiedoksi vuoden 2021 asiakkuuskertomuksen.

– Sairaanhoitopiirissä on käytössä monipuolisia kanavia asiakkaiden osallisuuden mahdollistamiseksi. Näiden pohjalta on hyvä edetä myös hyvinvointialueelle, Risikko kiittää.


 

JÄTÄ KOMMENTTI