Kraatterijärven Geoparkin näyttely avattiin Japanissa

0
Chichibu näyttelyn avajaiset

17.6. pidettiin Chichibun kaupungissa Japanissa Kraatterijärven Geoparkin näyttelyn avajaiset. Näyttely on osa Nordic Baseball Diplomacy hanketta, jonka avulla Kraatterijärven alueen historiaa, elinkeinoelämää ja kulttuuria tuodaan esille japanilaisille asiakkaille. Päämääränä on saada turismia ja yritystoiminnan aktiivisuutta maidemme välille.

Kuvissa Lappajärveä

Chichibun kaupunki on Saitaman prefektuurissa oleva n. 62.000 asukkaan kaupunki Tokion pohjoispuolella. Kaupunki ”elää” kalkkikivilouhoksesta ja sen tuomista työpaikoista turismin ohella. Näin ollen se sopii mainiosti Kraatterijärven Geoparkin ystäväksi, etenkin kun Chichibun Geoparkin syntyyn on voimakkaasti vaikuttanut suomalainen geologi, professori Mikael Fortelius. Näyttelyn pystytyksessä avusti Kraatterijärven Geoparkin Japanin agentti Mr. Akira Yonetake.

Haastattulussa Mr. Akira Yonetake.

Näyttely lähtee kiertueelle heinäkuussa naapurikaupunki Yokozeen ja sieltä Toyakon kaupunkiin Hokkaidolle syyskuussa ja lokakuussa Kawagoen kaupunkiin. Sen jälkeen näyttelykokonaisuus siirtyy Kyushun saarelle isompiin Kumamoton ja Kagoshiman kaupunkeihin.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI