Maakuntavisa – Eksyitkö sinäkin Etelä-Pohjanmaalle?

0
Kuvassa Kylille ja Landemia-hankkeiden henkilöstö: vas. Irma Kortesuo, Tuija Takamäki, Jaana Sippola. Oikealla takana Päivi Kultalahti, Susanna Laitila, Tiia Vuorinen ja Tarja Vuorinen.

Landemia- ja Kylille-hankkeet kutsuivat kevään aikana somekanavissaan yleisöä mukaan eksymään Etelä-Pohjanmaalle. Ilahduttavan moni lähti mukaan maakuntamatkallemme, sillä omien somekanaviemme mukana matkaavia oli noin 112 000.

Kiersimme kaikki Etelä-Pohjanmaan kunnat antaen niin kuvallisen kuin sanallisenkin vihjeen, missä kulloinkin olimme vieraisilla. Maakuntamatkamme perimmäinen syy oli tuoda eteläpohjalaisia asuinseutuja tutuksi kevyellä tavalla niin Etelä-Pohjanmaan nykyisille asukkaille kuin myös tuleville. Halusimme seikkaperäisten sekä humorististenkin vihjeiden avulla oivalluttaa seuraajia miettimään, miksi vihje oli sellainen kuin oli sekä tutkimaan ja tutustumaan paikkakuntaan kunkin kunnan omien verkkosivujen kautta tarkemmin. Tavoitteena oli tuoda Etelä-Pohjanmaa uudella ja hieman erilaisella tavalla esille myös potentiaalisten muuttajien ja monipaikkaisesti elelevien tutustuttavaksi.

-Maakuntavisalle asettamamme tavoite täyttyi todella hienosti, sanoo Landemia-hankkeen koordinaattori Tarja Vuorinen. Suuren seuraajamäärän lisäksi saimme paljon positiivista palautetta muun muassa kysymysten muotoilusta ja jopa visaisuudesta. Yleisö tuntui odottavan seuraavan viikon vihjettä ja maakuntakohdetta innolla, toteavat Landemia-hankkeen hanketyöntekijät Susanna Laitila ja Tiia Vuorinen.

Omien kanaviemme lisäksi jaoimme Maakuntavisan vihjeitä useisiin kuntien ”puskaradiokanaviin”, joissa intouduttiin arvailemaan, tietämään ja jopa keskustelemaan viikon vinkistä sekä paikkakunnasta joskus hyvinkin aktiivisesti.

Tilastojen mukaan eniten haastetta aiheuttivat arvata tai tietää Kurikan ja Kauhajoen vihjeet, etenkin Järviseudulla asustelevien osalta. Oli kuitenkin hienoa, että yleisö uskaltautui vastaamaan ja kommentoimaan, vaikka varmaa tietoa vastauksesta ei ollutkaan. Todella hienoa heittäytymistä!

Kylille-hankkeen koordinaattorit Irma Kortesuo, Jaana Sippola, Tuija Takamäki ja Päivi Kultalahti ovat yhtä mieltä siitä, että ainakin maakuntavisan tekijöillä on ollut hauskoja hetkiä eri kuntien vihjeitä miettiessä.

-Toivomme, että tämä hieno fiilis välittyy eteenpäin ja rohkaisee sekä oman maakunnan väkeä että potentiaalisia muuttajia tutustumaan eteläpohjalaisiin kuntiin ja kyliin sekä muuttamaan Etelä-Pohjanmaalle. Luontokohteet ja kesätapahtumat ovat kohta parhaimmillaan, kannattaa lähteä kylille!

Maakuntavisan kooste on tutustuttavissa hankkeiden kotisivuilla eli landemia.fi ja kylille.net. Sivuilta löytyy myös muuta hankkeiden tarjoamaa palvelutoimintaa kylien ja kylillä toimivien yhdistysten hyväksi.

Seuraava tempaus on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen Avoimet kylät -teemapäivä. Kylät voivat ilmoittautua mukaan tempaukseen joko Leader-ryhmien kyläasiantuntijoille tai Eteläpohjalaiset Kylät ry:lle. Lisätietoa kampanjasta löytyy Suomen Kylät ry:n kotisivulta.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI