Nappaa parhaat kalastusneuvot!

0
Jigiguru Peter Lahti tuntee kalastuksen salat. (Kuvakaappaus videolta)

Jigikuru Peter Lahti tulee elokuussa opastamaan kalastuksen salaisuuksiin Lappajärvellä. Kurssi alkaa kaikille avoimella yleisöluennolla lauantaina aamupäivällä. Luennon jälkeen viisi yksilöopastukseen ilmoittautunutta pääsee Peterin mukaan veneeseen saamaan käytännön opastusta, ja viisi jälleen sunnuntaina. 

Kaikille avoin maksuton luento pidetään Kivitipun auditoriossa lauantaina 15.8. kello 10 alkaen. Aiheina ovat kalan liikkeet vuosikierrossa ja karttakoulutus. Lisäksi käydään läpi väri- ja pyrstövalintoja sekä siimojen valintaa heittokalastuksessa ja yleisimpiä solmuja.

Luennon jälkeen alkaa noin kahdeksan tunnin kalaretki yksilöopetukseen ilmoittautuneille. Lauantaina perehdytään heittokalastukseen: jigipään valinta syvyyden mukaan, offset- koukut, mikrojigaus, tekniikat ja niiden hionta, tussaus, tuunaus ja heittokalastajan luotaustekniikka.

Sunnuntain yksilöopastuksen aiheina ovat vertikaali- ja täsmäheitto, luotaustekniikat välivesikaloille, livescopen ja viistoluotaimen käyttö sekä vieheiden valinta ja rigaukset. 

Kalaretken hinta on 100 euroa ja mahtuu mukaan viisi henkilöä per päivä. Veneeseen omat vaatetukset ja kalastuslupa. Opettajalla on kalastusvälineet, mutta omia saa käyttää niin halutessaan.

Peter Lahti on tarjonnut kalastusopaspalveluita vuodesta 2003 lähtien ja hänet on valittu vuoden kalastusoppaaksi vuonna 2013. Hänellä on lukuisia kilpailumeriittejä ja hänen oppejaan pääsee seuraamaan myös videoilta ja alan lehdistä. Ilmoittaudu yksilöopastukseen 15.7. mennessä Järvilakeuden kansalaisopiston kotisivulla, josta löytyy myös lisätietoa. Kalastusviikonlopun järjestelyissä on yhteistyössä mukana Leader Aisaparin Kylille-hanke.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI