POSITIIVISTA | Korona-aika vauhditti laiturien kysyntää

0
LP-Laiturit syntyvät Lappajärvellä Mikko Jokinivan (vas.) ja Aku Juttuniemen johdolla

Lappajärveläisen LP-Laiturin tuotteet ovat tulleet tutuiksi vuosikymmenten aikana. Kolme vuotta uusien yrittäjien johdolla toiminut yritys on myös laajentanut valikoimaansa, mikä on ollut vahvuus korona-aikana.

Lappajärveläisen LP-Laiturin juuret ulottuvat 1990-luvulle. Vuonna 2018 yritys siirtyi uusille omistajille Aku Juttuniemen ja Mikko Jokinivan ostettua yritystoiminnan. Kaksikko aloitti samalla tuotekehityksen, minkä ansiosta LP-Laiturin mallisto laajeni entisestään.

– Meillä on kolme erilaista vakiokokoista laiturimallia. Tämän lisäksi teemme asiakkaille heidän yksilöllisillä toiveillaan varustettuja laitureita, Mikko Jokiniva kertoo.

LP-Laiturin vakiomallisissa laitureissa on kolmen metrin käytävä. Mallista riippuen laituriin kuuluvat penkit sekä tikkaat. Saatavana on myös pelkkä laituri ilman istuinpenkkejä, joka sopii mainiosti vaikkapa saunalaituriksi. Laitureita on myös mahdollisuus laajentaa kiilalevikkeillä tai jatkokäytävin asiakkaan toiveiden mukaan.

– Tunnuslauseemme on kevyttä, kestävää ja kotimaista, tuotteillamme on avainlippu. Laitureissa käytettävä puu on kotimaista painekyllästettyä mäntyä ja muu rakenne alumiinia, Jokiniva kertoo.

LP-Laiturit ovat kotimaisia ja kestäviä.

Helppo asentaa

LP-Laiturin tuotteiden vahvuuksiin kuuluu niiden helppo asennettavuus ja purkaminen, se onnistuu kätevästi yhdenkin ihmisen voimin. Aku Juttuniemi sanoo tämän olevan erityisesti varttuneempien ikäluokkien mieleen.

– He ovat kiitelleet näitä ominaisuuksia. Toki samat asiat helpottavat nuorempienkin arkea.

Laitureihin on myös mahdollista saada kaiteet, jotka auttavat tukea tarvitsevia.

– Kaiteet ovat erityisesti varttuneempien ihmisten sekä liikuntarajoitteista mieleen. Laitureidemme vahvuuksiin kuuluu myös niiden vakaus, eli ne eivät heilu aallokossa ponttoonilaiturin tavoin sekä hiljaisuus, Juttuniemi listaa.

Laitureissa on myös mahdollista säätää portaiden ja penkkien paikkoja.

– Näin tehdään esimerkiksi silloin kun asiakas haluaa päästä vesisuksille suoraan laiturin päästä. Räätälöimme tällöin laiturin näiden toiveiden mukaan, Juttuniemi sanoo.

Vahva kysyntä

Viime vuosi oli LP-Laiturille hyvä, asiaan vaikutti koronavirustilanne, sillä ihmiset viettivät paljon aikaa kotona ja mökillä, mikä näkyi panostuksena lähiympäristöön.

– Myös tämän hetken tilauskanta on erittäin positiivinen. Asiakkaiden kannattaakin olla liikkeellä jo näin keväällä ja varata laituri hyvissä ajoin ennen kesäkelien alkamista.

– Osa asiakkaista haluaa myös ostaa pelkän alumiinirungon ja rakentaa puuosat itse. Myymmekin siis myös pelkkiä alumiinirunkoja, Jokiniva muistuttaa.

Yrityksessä pohditaan myös jatkuvasti uusia visioita. Eräs näistä on laiturielementeistä rakennettu terassi.

– Samoista elementeistä on kätevä rakentaa terassi vaikkapa omakotitaloon. Koska kyseessä ovat kestävät ja kevyet elementit, syntyy terassi hyvin näppärästi.

LP-Laiturien tuotteita on saatavana suoraan Lappajärveltä sekä kymmeniltä jälleenmyyjiltä ympäri Suomea.

– Palveluihimme kuuluu tarvittaessa myös asennus sekä perehdytys laiturin kasaamiseen ja purkamiseen. Tärkeintä meille on tyytyväinen asiakas, Jokiniva painottaa.

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI