Ulkona kuin lumiukko | Suomen Ladun kampanja 14.2. – 13.3.

0
Tässä Suomen Ladun, Töysän Talsijoiden paikallisyhdistyksen mallia vähän ennakkoon, ”Ulkona Kuin Lumiukko-kampanjaan".-Koskipuistossa sijaitsee tämä noin 2,5-metriä korkea Olympia- ukko.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/ Töysä

Taas on tiedossa mukavaa ja kehittävää toimintaa eri-ikäisille ihmisille, raikkaassa ulkoilmassa. Alkaahan maanantaina 14.2 virallisesti, Suomen Ladun ”Ulkona Kuin Lumiukko”-kampanja.

Ystävänpäivä sopiikin mitä parhaimmin kampanja käynnistämiseen. Päivänvietto sujuu mukavasti perheiden ja ystävien kanssa lumiukkoja tehdessä. -Tauoilla sitten myös kahvia sekä muita herkkuja nauttiessa.

Tavoitteena on tehdä Suomessa 13 päivään maaliskuutta mennessä vähintäänkin 10 000 lumiukkoa. Vuoden 2021 kampanjaan ilmoitettiin kaikkiaan 12 298, eri kokoista ukkoa.

Ulkona Kuin Lumiukko 14.2. – 13.3.

Viime talvi oli myös hyvä lumitalvi, kuten nytkin. Alueemme paikkakunnat olivat hyvin edustettuna. Esimerkiksi Alavus sijoittui kymmenen parhaan porukkaan 415 ukolla. Kyyjärvellä työstettiin 293, Alajärvi 94, Ähtäri 92, Kuortane 68, Soini 50, Virrat 31, Vimpeli 30, Lapua 26.

Mainittakoon, että Alavus, Alajärvi, Ähtäri, Kuortane ja Soini sijoittuivat EP:n paikkakunnista edellisellä kerralla aivan kärkikastiin.

Ennakkoon julkaistuissa tiedotteista ja toimintasuunni-telmista päätellen monet kunnat, latuyhdistykset, urheiluseurat, koulut ja päiväkodit sekä järjestöt ovat tälläkin kertaa mukana. Tästä on ennustettavissa, että satoja erilaisia lumiukkoja ja muita luomuksia taiteillaan varmasti lukuisa määrä: ”joka niemeen ja notkelmaan” ja pihoihin sekä kentille.

Ja mikäs sen hauskempaa, kuin työstää aivan omaa luomusta. -Todelliseksi riemuksi lumiukkojen suunnittelu ja työstäminen kohoaa koko perheiden ja kaveriporukassa puuhatessa.

Netissä on Suomen Ladun lumiukko kampanjan laskuri. Siihen saa jokainen osallistuja ilmoittaa ukkojen lukumäärän. Ne kirjautuvat kartuttamaan osallistujan kuntakohtaista määrää.

Kuva: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI