Uusia opasteita Alavuden kaupungin ulkoilureiteille

0

Alavuden kaupunki on uusinut opasteet Alavuden Kirkkovuoren, Töysän Iivarin ja Aseman Ojalankankaan ulkoilureiteille.

Lisäksi aivan uutena reittinä on avautunut Koninkorven reitti Alavuden Tusan puolella. Uusi reitti on niin ikään opastettu, noin 3,5 km pituinen ympyräreitti, jota voi kulkea ratsain, pyörällä tai kävellen. Koninkorven reitti alkaa Etelä-Pohjanmaan Valmennustallin kohdalta, Koivusaarentieltä. Kaikkien näiden Alavuden kaupungin ylläpitämien ulkoilureittien lähtöpaikoille on tulossa myös karttataulut kesän aikana ja reitit kuuluvat Kuuden tähden reitistö -kokonaisuuteen.

Uudet opasteet erottuvat hyvin maastosta kaikkina vuodenaikoina ja ne rohkaisevatkin varmasti myös matkailijoita sekä uusi kävijöitä lähtemään reiteille. Opasteet näyttävät välimatkat sekä antavat suuntaa eri kohteisiin, kuten laavuille. Niihin on myös symbolein merkitty, millä tavoin reiteillä voi kulkea. Kaikki uusitut opasteet saaneet reitit lukuun ottamatta Koninkorven reittiä, ovat käytettävissä ympäri vuoden. Alavuden kaupunki on saanut avustusta toteutettuun lähivirkistysalueiden ja viheralueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta.

Kuuden tähden reitistö -hankekokonaisuuden puitteissa on kesän aikana valmistumassa vielä Tuuriin täysin uusi, esteetön luontoreitti. Uusi reitti valmistuu Töysän Yrittäjät ry:n hankkeena ja on nimeltään Teerenkieppi. Kaikista Kuuden tähden reitistöön kuuluvista luontoreiteistä tiedotetaan muun muassa lähiaikoina avautuvilla kuudentahdenreitisto.fi -verkkosivuilla. Reittejä tehdään tunnetuksi myös muun muassa Tuurin kauppakylässä, jossa jaossa olevista matkailuesitteistä löytyy kaikki Alavuden keskustaajamien läheisyydessä olevat ulkoilureitit. Kuuden tähden reitistö -hankekokonaisuutta hallinnoi Alavuden Kehitys Oy.


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI