Mestaruusliiga | KyKy-Betset otti Loimusta revanssin

0

Veera Huita/ J-Pnews
Kyyjärvi

KyKy-Betset oli pikkuhiljaa erikoistumassa viisieräisten voittamiseen, sillä ennen lauantai-illan ottelua kolmesta viime pelistä voitot olivat tulleet viiden erän kautta. Loimu aloitti pirteästi, mutta lopussa KyKy-Betset onnistui kaivamaan flow -tilan päälle. Peli KyKy-Betsetille 3-2 (21-25, 25-19, 22-25, 25-20, 15-9)

KyKy-Betsetiltä muutoksena aikaisempiin Guntis Atars laittoi keskitorjujaksi Atro Bergin tilalle Aapo Huhtamäen, jonka ensimmäinen liigapeli oli nimenomaan Loimua vastaan kauden alussa. Ensimmäinen erä eteni aina 12-12 asti tasaisesti, mutta Loimu repäisi ratkaisevan kolmen pisteen johdon keskitorjuja Felix Egharevban syöttövuorolla. Loimu oli ensimmäisessä erässä tehokas hyökkäyspäässä päättäen palloja 73% tehoilla. Erityisesti passari Tomi Saarinen oli verkolla hereillä, sillä kaikista kolmesta hyökkäyksestä hän teki pisteet. Loimulla vastaanotto myös toimi 50%, kun KyKy-Betsetin vastaava oli 42%. Syöttövirheitä nähtiin molemmin puolin kiitettävästi. KyKy-Betsetille niitä tuli kolme kappaletta ja Loimulle kuusi. Erä Loimulle 21-25.

Loimu aloitti toisen erän pirteästi ja otti alkuun kolmen pisteen johdon. Colin Lovejoyn syöttövuorolla Betonimiehet kampeavat tasoihin ja puolivälissä ottavat hiljalleen eroa Loimuun. Erän edetessä isäntien peli alkoi loksahtelemaan kohdilleen ja hyökkäyksessä alkoi tehoja löytymään. Toisessa erässä kyyjärveläisten hyökkäysprosentti olikin 61%. Samalla raisiolaiset sortuvat virheisiin hyökkäyspäässä. He tekivätkin erään kuusi suoraa hyökkäysvirhettä. KyKy-Betset onnistui hienosti erän lopussa ja Aapo Huhtamäki sai kunnian päättää erän keskeltä. Erä kyyjärveläisille 25-19.

Felix Egharevban syöttövuorolla raisiolaiset ottivat kolmen pisteen johdon heti erän alussa. KyKy-Betset pääsi pisteen päähän Aapo Huhtamäen syöttövuorolla osin myös Loimun hyökkäysvirheiden ansiosta. Iloa kuitenkin kesti vain hetken, sillä Loimu repi tämän jälkeen eroa tasaisesti jo kuuteen pisteeseen. Lopussa Betonimiehet pääsivät vielä kuromaan eroa pisteeseen 20-21, mutta tämän jälkeen Loimu pelasi vahvasti ja vei erän ansaitusti 22-25. Molemmat joukkueet teki neljä syöttövirhettä, mutta Loimu onnistui kuitenkin myös tekemään kolme ässää, KyKy-Betset ei yhtäkään.

KyKy-Betset otti tahtipuikon neljännessä. Erän alussa he saavat jo revittyä neljän pisteen johdon, mutta Loimu kuitenkin pääsi aina pisteen päähän. Kyyjärveläiset kuitenkin olivat päättäneet viedä erän viidenteen. Heidän vastaanottonsa toimi peräti 75% tarkkuudella, mikä on passarille melko ihannetilanne jo. Loimulta Fazli jäi melko yksin hyökkäyspäässä. Betonimiehiltä taas on nostettava keskitorjujien Colin Lovejoyn ja Huhtamäen panos, sillä neljään erään mennessä Lovejoyn tehot olivat 11/+10 ja Huhtamäen 9/+8. Betonimiehet veivät erän 25-20.

Viidennessä erässä KyKy-Betset otti nopeasti 4-0 johdon. Loimu oli vaihtanut Fazlin paikalle hakkuriksi Veeti Nikkisen, mutta erän edetessä Fazli vaihdettiin takaisin kentälle. KyKy-Betsetiltä vahvasti erässä esiintyi Renars Jansons, joka ei tehnyt erään yhtäkään virhettä ja takoi tehot 4/+4. Isoin ero viidennessä tuli hyökkäystehoissa. KyKy-Betset tappoi palloa 62% tehoilla, kun Loimulla ne jäi 35%. Betonimiehet myös puolustivat erässä hyvin, minkä jälkeen myös he onnistuivat ratkomaan palloja. Puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä he onnistuivatkin 67% tarkkuudella. Viides erä päättyi lopulta selkeähkösti 15-9.

Renars Jansons, KyKy-Betset:

• Peli tuntui tänään joukkueena hyvältä. Kaikki oli keskittyneitä ja sisällä pelissä. Se auttoi fiilikseen ja tunnelmaan joukkueen sisällä. Tällä viikolla olen keskittynyt syöttöön ja tänään onnistuin siinä. Joskus tulee pieniä kommunikaatiovirheitä Joelin (Laakso) kanssa, mutta puhutaan paljon ja yritetään korjata tilanteita.

Aapeli Kouki, Raision Loimu:

• Vaihtelevaa suorittamista tänään ja paljon tuli synkkiä hetkiä. Oli hyviä hetkiä, mutta tehtiin paljon virheitä myös. Peli olisi voinut mennä eri tavalla, jos oltaisiin virheitä otettu pois. Oma peli sujui tänään ihan hyvin, jonkin verran kuitenkin myös parannettavaa erityisesti vastaanotossa. Parannusta kuitenkin eiliseen. Joukkueena ehkä enemmän tänään mentaalipuolella hävittiin. Ei saisi luovuttaa liian herkästi ja kovempaa pitää taistella peleissä.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

• Tuntuu hyvältä voiton jälkeen. Jokaisella joukkueella omat vahvuudet ja heikkoudet. Torjunta-puolustus onnistui aika hyvin. Viime viikolla treenattiin paljon erilaisia kuvioita ja tarkoituksena ollut ottaa keskareita enemmän mukaan. Tosi tyytyväinen olen Laakson peliin. Hän pyörittää rohkeasti eikä peliä voi rakentaakaan pelkästään Jansonsin kautta. Alussa taktiikkana oli jättää Ali Fazlille rajaa auki ja lopussa hän alkoikin lyömään rajaan enemmän. Toki virheitä tuli myös. Tänään Loimun syöttö ei ollut parasta, sillä viimeksi he syöttivät kovaa kotisalissaan. Tämä helpotti myös meidän peliä ja rakentamista.

Kari Raatikainen, Loimu:

• Eilisen pelin jälkeen piti keskittyä enemmän omaan peliin eikä niinkään vastustajaan. Joitain perusjuttuja käytiin läpi. Keskihyökkäysten määrä yllätti eikä oltu valmiita siihen. Hyvä veto passarilta ja valmentajalta. Vuorotellen oli tunne, ettei jompikumpi joukkue halua pelata. Sitten, kun molemmille tuli voittamisen halu niin saatiin ihan tiukka peli. Paljon aaltoliikettä tuli. KyKy-Betset sai flow -tilan päälle ja lopussa Jansons hoiti pallot kenttään. 19 Syöttövirhettä alkaa olemaan meidän vakio, mikä on myös karmea määrä. Torjunta-puolustus meidän vahvimpia osa-alueita, mutta silti halutaan ratkoa peliä enemmän syöttöviivan takana.