RALLI | Ville Hautamäen ja Toni Raiskin voittokulku jatkuu – SM-osakilpailun voitto nyt Jyväskylässä

0
Hautamäki Motorsport ajoi jälleen osakilpailu voittoon (Kuva Jari Kohonen

Jari Kohonen / J-Pnews
SM Jyväskylän Talviralli 3.–4.3.2023

Legendaariset, Suomen MM-ralleista tutut lumen verhoamat Jyväskylän seudun tiet vastaanottivat rallikaravaanin maaliskuun alkajaisiksi. Rallin suomenmestaruussarjan kolmas osakilpailu tarjosi runsain mitoin haasteita mitaleita janoaville autokunnille. 

Ville Hautamäki ja Toni Raiski olivat läpi kilpailun SM5-luokan toiseksi nopein autokunta. Takavuosina puoliammattilaisena MM-rallejakin ajanut Jarkko Nikara todisti yhdessä veljensä Petrin kanssa sen, ettei aikanaan hankittu rutiini ole kadonnut mihinkään. Saarijärveläis veljespari otti lauantaina kotiseudullaan hyvän etumatkan ja jatkoi samaan tahtiin rallin loppuun saakka. 

– Kyllä se oli heti lauantain ensimmäisellä lenkillä nähty, että vauhti ei Nikaran veljesten kyytiin riittänyt. Eikä ollut sarjapisteiden kannalta mitään järkeä lähteä ottamaan isoja riskejä, Hautamäki pohti tuoreeltaan kisan tauottua. 

– Toki lähden aina ajamaan voitosta, mutta kokonaisuuttakin pitää ajatella, hän jatkoi. 

Jälkikatsastuksessa Nikaran autosta havaittiin seikkoja, jotka eivät täyttäneet sääntöjä. Näin Hautamäki ja Raiski saivat myöhemmin kuulla kakkossijan kirkastuneet voitoksi.

(oik.) Ville Hautamäki ja Toni Raiski Jyvaskylan maalissa (kuvat: Jari Kohonen)

 

Hautamäen ja Raiskin sarjajohto kasvoi entisestään. Pekka Keski-Korsu kartanlukijanaan Markus Silfvast puristi sekä Konsta Saarisen että Arttu Lähdeniemen autokuntien edelle. Se nosti Keski-Korsun pisteissä kolmanneksi, ja kasvatti samalla Hautamäen etumatkaa sarjakakkosena vaikuttavaan Saariseen. 

– Pekka sekoitti mukavasti tilannetta, tosin tiimipisteiden kannalta oli tietysti huono juttu, että Konsta jäi nyt kolmanneksi, Hautamäki laski. 

Toisaalta muidenkaan tiimien suomenmestaruudesta ajavien joukkueiden kisa ei sujunut erityisen voittoisasti, joten tosiasiassa Hautamäen ja Saarisen Co-Motorsport siirtyi jo mukavan tuntuiseen sarjajohtoon. 

Kilpailullisesti Hautamäki oli viikonloppuun tyytyväinen ja Jyvässeudun tiestöstä innoissaan. 

– Tiet olivat minulle täysin vieraita. En ole koskaan ajanut näillä seuduilla. Mutta olipa hieno reitti, Hautamäki kiitteli. 

– Auto toimi taas hyvin ja renkaat toimivat myös erinomaisesti. Ilmeisesti miehistökin teki jotain oikein, Hautamäki naurahti. 

SM-sarja jää nyt kevättauolle. Seuraava osakilpailu ajetaan 19.–20.5. Seinäjoella. 

– Se on varsinkin Tonille kotikilpailu ja on siellä minullekin tutumpia teitä. Kuinka tuttuja, riippuu tietysti siitä, mihin suuntaan reitti menee, Hautamäki pohti.

 

TULOKSIA

1. Ville Hautamäki-Toni Raiski Mitsubishi Lancer Evolution IX 49.22,5

2. Pekka Keski-Korsu-Markus Silfvast Ford Fiesta S2000 50.31,6 +1.09,1

3. Konsta Saarinen-Joni Mäkelä Mitsubishi Lancer Evolution IX 50.32,8 +1.10,3

4. Miikka Vuokila-Juho-Ville Koskela Mitsubishi Lancer Evolution IX 52.18,7 +1.54,3

5. Arttu Lähdeniemi-Jukka Toivonen Mitsubishi Lancer Evolution IX 55.11,2 +2.03,3

SM-pistetilanne 3/7: 

1. Ville Hautamäki 84

2. Konsta Saarinen 58

3. Pekka Keski-Korsu 31

4. Arttu Lähdeniemi 30

5. Miikka Vuokila 28

Tiimit: 

1. Co-Motorsport 142

2. Rautio Motorsport 2 132

3. TGS Skoda Motorsport Suomi 114

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI