SUPERPESIS | Hyvinkää kairasi jo kauden toisen voittonsa Ankkureista – Imatrasta ansaittu eka vierasvoitto

0
APetteri Kortelainen oli hyvässä lyöntivireessä iskien Hyvinkäällä ja Imatralla yhteensä 7 juoksua. Kuva: Ville Vuorinen

Ankkurit kävi pelaamassa kauden toisen vierastuplan, kun sunnuntaina matkattiin Hyvinkäälle ja maanantaina matka jatkui Imatran vieraaksi. Hyvinkää oli sunnuntaina parempi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Imatralta Ankkurit nappasi voiton ja kaksi pistettä matkaan!

Hyvinkäällä tarvittiin taas kotiutuslyöntikilpailu

Ottelun ensimmäisessä vuorossa molemmille joukkueille syntyi pari kotiutuspaikkaa. Kotiutusyritykset jäivät kuitenkin heikoiksi ja toiseen vuoroon siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toisen vuoron aloittavalla Ankkurit onnistui kakkoskärjellä rakentamaan kahden palon ajotilanteen ja Petteri Kortelainen iski ottelun avausjuoksut. Ensimmäisellä lyönnillä Kortelainen kotiutti komealla välilyönnillä Pyry Alasen ja seuraava lyönti kakkosluukusta painui puolittain läpi, millä Viljo Sillanpää ja Ville Keltikangas ehtivät kotiin.  Tahkon toinen sisävuoro oli heikko ja tilanteet jäivät nolliin ja taululla Ankkurien johtolukemat 0-3

Kolmannessa vuorossa Ankkurit onnistui jälleen hyvin tilanteiden rakentelussa ja iskivät kaksi juoksua Hyvinkään satadionin numeronäytölle. Ensimmäisestä lyödystä vastasi Tuukka Etula näpillä, millä kotiin juoksi Atte Kuosmanen. Kortelainen iski seuraavana lyöjänä Ankkurit 0-5 johtoasemaan kotiuttaessa Elmeri Koivusalmen. Tahko onnistui kolmannessa vuorossa avaamaan ottelun juoksutilinsä, kun Valentin Ikonen kavensi tilanteeksi 1-5 kotiuttamalla Teemu Nurmion.

Ratkaisevan neljännen vuoron aloittavalla vierailijoiden hyvä sisäpeli jatkui ja tuloksena kaksi juoksua lisää, kun Juho Ihamäki sekä Ville Keltikangas onnistuvat kotiutuksissa. Tahkon neljäs sisävuoro on heikkoa ja Ankkurit vei jakson selkein 1-7 lukemin.

TOINEN JAKSO. Sisältä aloittava Tahko onnistui avaamaan eka jakson juoksutilin, kun Santtu Patova puhkaisi kakkossauman ja Kaapo Kalmarilla oli helppo työ tuoda juoksu. Ankkurit myös onnistui omalla vuorollaan, kun Juho Ihamäki löi takaa pallon läpi ja Pyry Alanen juoksi kotiin.

Jakson toisessa vuorossa Tahko sai yhden kotiutuspaikan, mutta eivät onnistuneet johtojuoksun tekemisessä. Ankkurien jakson toinen sisävuoro oli surkea esitys ja kolmanteen vuoroon lähdetään 1-1 lukemissa.

Kolmannessa vuorossa Pihkalassa iisäntäjoukkue Tahko onnistui aloittavalla sisävuorollaan siirtymään 2-1 johtoon jokeritykki Juha Niemen lyönnillä, millä Atte Kontio juoksee kotiin. Ankkurien osalta jakson kolmaskin sisävuoro jää heikoksi ja tilanteita ei saatu aikaiseksi.

Jakson ratkaisevassa neljännessä vuoroparissa sisäpeli kuivui molemmilta joukkueilta lähes nopeammin ennen kuin ehti edes alkaa ja Tahko vie niukasti jakson lukemin 2-1.

Kotiutuslyöntikilpailun aloittavalla Ankkurit onnistui kerran Juho Ihamäen lyönnillä. Tahkolle onnistumisia tasoittavalla vuorolla tuli kaksi Santtu Patovan ja Juha Niemen lyönneillä. Tahko vie ottelun voiton niukasti jaksoin 2-1 (1-7, 2-1, 2-1k)   Ankureille yksi tärkeä sarjapiste tuliasiksi Pihkalasta kuitenkin.

OTTELUN TILASTOT

………………………………………………………………………………

Voitto ja kaksi pistettä matkaan Imatralta

Imatraa vastaan ottelu alkoi Ankkurien sisävuorolla. Tilanteet Ankkurien osalta jäivät nolliin, mutta Imatra onnistui rakentamaan heti kärjestä palottoman ajotilanteen ja iskevät kaksi juoksua Mikko Kososen ja Ville-Veikko Ollin lyönneillä.

Toisessa vuorossa Ankkurit onnistui avaamaan ottelun juoksutilin, kun Petteri Kortelainen kotiutti ”pussarilla”  Viljo Sillanpään. Imatran jäädessä omalla vuorollaan tilanteitta, niin kahden vuoron jälkeen oli peli kotijoukkueen eduksi juoksuin 2-1.

Kolmannen vuoron aloittavalla Ankkurit onnistui loistavasti. Ville Keltikangas iski pelkässä kakkostilanteessa pallon kolmospuolelta maisemiin, millä Nestori Yli-Sissala ennätti kotiin ja Keltikangas itse juoksi Superpesisuransa ensimmäisen kunnarin. Petteri Kortelainen saatteli vielä Keltikankaan tuplajuoksun arvoisesti kotipesään ja tilanteeksi taululle lukemat 2-4 vierasjoukkue Ankkurien hyväksi. Jakson ratkaiseva vuoro myös alkoi samoissa lukemissa, kun Imatra jäi kolmannessa vuorossa nollille.

Jakson ratkaiseva vuoro on molemmilta joukkueelta heikkoa sisäpeliä ja etenijöitä ei nähdä edes kakkospesällä. Ankkurit vie jakson lukemin 2-4.

TOINEN JAKSO. Ensimmäisessä vuorossa joukkueiden sisäpeli ontui ja takkusi. Juoksuja ei nähty. Jakson toisessa vuorossa Imatra sai ensimmäiset tilanteet, mutta Ankkurien puolustaminen takatilanteessa, lukkari Elmeri Iivosen johdolla, kesti ja juoksuja ei nähty toisessakaan vuorossa. Sinikeltaiset onnistuvat toisessa vuorossa siirtymään 0-1 johtoasemaan, kun Kortelainen iskee kolmospuolen kumuralla Nestori Yli-Sissalan kotiin.

Jakson kolmannen aloittavalla sisävuorolla Imatra sai palottoman ajon päälle ja onnistui tasoittamaan tilanteeksi 1-1 Miika Riikosen kotiutuksella. 1-1 tilanne myös säilyi kolmannen vuoron jälkeen, kun Ankkureille ei onnistumisia tule.

Ratkaisevassa neljännessä vuorossa molemmat joukkueet jää juoksuitta ja voitto ottelusta kirjataan Ankkureille jaksoin 0-1 (2-4, 1-1).

Tärkeät kaksi pistettä oerinteikkäästä IPV ”Red’s:stä tuliaisiksi.