Ähtärin perusopetuksen koulun rakennushanke etenee – nimeksi tulee Otson yhtenäiskoulu

0
Tälle paikalle nousee uusi koulu yli 400:lle oppilaalle.

Ähtärin uuden perusopetuksen koulun rakennushanke etenee aikataulun mukaisesti: tarjouskilpailu on käynnissä ja uuden koulun nimestä on tehty päätös.

Ähtärin uuden perusopetuksen koulun nimeksi tulee Otson yhtenäiskoulu. Uusi nimi syntyi vuoden 2021 lopulla järjestetyn nimikilpailun kautta, jossa saatiin kaikkiaan 31 nimiehdotusta.  Ähtärin kaupunginhallitus päätti 7.2.2022 kokouksessaan uuden koulun nimestä sivistys- ja hyvinvointilautakunnan esityksen perusteella.

Otson yhtenäiskoulu -nimestä kilpailuun tuli kaksi ehdotusta, joista toisen takana on Ähtärin Otsonkoulun 1 B -luokan opettaja Marianne Väliaho.

– Ehdotus syntyi opettajienhuoneessa yhteisen ideoinnin tuloksena. Totesimme, että otso-teema sopii hyvin Ähtäriin, joten miksi turhaan vaihtaa hyväksi ja sopivaksi todettua nimeä, Väliaho kertoo.

Rakentamisen osalta on käynnissä urakan kilpailutus, joka toteutetaan kilpailullisen neuvottelumenettelyn avulla.

– Viisi rakennusurakoitsijaa ilmoitti kiinnostuksensa hanketta kohtaan, ja kaikki osallistuivat tammikuussa pidettyihin neuvotteluihin. Neuvottelujen jälkeen viimeistelimme rakentamiseen liittyvän tarjouspyynnön ja lähetimme sen rakennusurakoitsijoille helmikuun alkupuolella, kertoo rakennuttaja- ja kiinteistöpäällikkö Tuomas Collin hankkeen vaiheista.

Urakoitsijoiden tarjouksia odotetaan huhtikuun alkuun mennessä ja huhtikuu on varattu tarjousten vertailuun, selonottoneuvottelun pitämiseen ja hankintapäätöksen tekemiseen. Tavoitteena on allekirjoittaa urakkasopimus kesäkuun toisella viikolla, jolloin myös työt pääsevät käynnistymään.

Uuden koulurakennuksen perustustyöt alkavat näillä näkymin loppukesästä ja uusi koulurakennus luovutetaan Ähtärin kaupungille toukokuussa 2024.  Opetus uusissa tiloissa aloitetaan elokuussa 2024.


 

JÄTÄ KOMMENTTI