Konttisuon tuulivoimaa pian valtakunnan verkkoon – Kiinteistöveroa Soinin kunnalle

0

Konttisuon alueen tuulivoimapuiston seitsemän voimalan kokonaisuus edistyy aikataulun mukaisesti.

Toukokuussa on tarkoitus vajaan 30 megawatin teholla siirtää sähköä Konttisuolta Alajärven Möksyn ja Petäjäveden väliseen sähkölinjaan. Tällä hetkellä ovat voimalat yksi ja kaksi jo lakikorkeudessa, 145 m ja siivet asennettuina. Tämän viikon aikana noussee voimala numero viisi samaan valmiustasoon. Koko tuulivoima-alue on UPM Kymmenen omistamaa.

Mittasuhteita,

Turvallisuusvaatimukset ovat tiukat. Niihin on kiinnitetty erittäin suurta huomiota ja sitä noudatetaan tarkasti. Turvallisuustekijät koskevat niin työlupia, rakentamista, ilmastovaatimuksia, työolosuhteita ja kuljetuksia.

Rafael Arroyo-Gonzalez

Niistä kertoi työmaapäällikön assistentti Rafael Arroyo-Gonzalez. Hän kertoi myös kaikkien työntekijöiden saaneen tarvittavan opastuksen. Työntekijöitä, joita tällä hetkellä on kohteessa noin 40, henkilöiden kotimaa on Suomi, Viro, Puola, Espanja ja Portugali. Suurin osa on kokeneita tuulivoimarakentajia.

Energiequellen toinen tuulivoimapuistohanke sijaitsee Soinin ja Ähtärin raja-alueella Kimpilammenkankaan alueella ja se on suuruudeltaan 29 voimalaa. Sen aikataulu on vielä epävarma, mutta hanke voisi edetä toteutukseen vuoden 2025 tienoilla. Yritys on aloittanut tuulivoimatoiminnan Suomessa 2015. Ensimmäinen tuulipuisto valmistui Pyhäjoelle ja rakenteilla ovat Konttisuon lisäksi Maalahteen, Kalajoelle ja pian myös Hyrynsalmelle valmistuvat voimalat. Lisäksi Energiequellen hankkeita on Suomessa 16 paikkakunnalla. Suomessa, Ranskassa ja Saksassa yhtiö on rakentanut yli 700 voimalaa.

Soinin kunnalle ovat nämä tuulivoimahankkeet tärkeä tulonlähde kiinteistöverotuksen kannalta. Yksistään Konttisuon verotulot kunnalle ovat lähes 300.000 euroa vuodessa. Kaikki hankkeet toteutuessaan puhutaan jo yli miljoonasta, jopa kahdesta.

Hankekehitysjohtaja Atte Lohman ja hallintoassistentti Nela Renvall, Energiequelle Oy:stä

 VIDEO 


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI