JuhannusVirrat – tapahtuma veti aattona Perinnekylään 4000 kävijää

0
JuhannusVirrat -tapahtumaan aattona osallistui arviolta 4000 henkilöä. Perinnekylän raitti oli välillä tupaten täynnä väkeä.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Suomen lippu nousi arvokkaasti salkoon tapahtuman päätteeksi Virtain Reserviupseerien toimesta

JuhannusVirrat-tapahtumaan Perinnekylässä, osallistui juhannusaattona karkean arvion mukaan noin 4000 kävijää. Loistavassa puolipilvisessä, lämpimässä säässä sujunut tilaisuus tarjosi yleisölle  markkinahumua, monipuolista musiikkia, tanhuesityksiä  ja laulua.

Markkinapöydillä oli tarjolla erilaista tavaraa mm. puukäsitöitä, koruja, makeisia, vihtoja, leivonnaisia ja vaateitta. Myyjiä, tuotteiden ja tapahtumien esittelijöitä ja järjestöjä oli lähtenyt mukaan yhteensä yli 60.

JuhannusVirrat -tapahtuman historiasta: -Vuonna 2001 Virrat julistautui juhannuskaupungiksi. Rantapuistossa vietettiin ensimmäinen juhannustapahtuma juhannusaattona. Vuonna 2002 patentti- ja rekisterihallitus myönsi Virtain kaupungille tavaramerkin ja oikeuden ainoana kaupunkina Suomessa käyttää sanontaa Suomen juhannuskaupunki.

Irja Majasen ohjaama Tanhu-Lysti Vaskivedeltä esitti monipuolisen ja vauhdikkaan ohjelmanumeron.

Vuodesta 2005 järjestettiin Wanhanajan juhannusmarkkinat Perinnekylässä. Vuodesta 2009 Wanhanajan markkinat ja juhannusjulistus Perinnekylässä. Vuonna 2012 tavaramerkkiä ”Virrat Suomen juhannuskaupunki” päätettiin jatkaa seuraavat 10 vuotta. Vuonna 2022 oikeus tavaramerkkiin päättyy. Vuonna 2023 tavaramerkille päätettiin anoa jatkoa seuraavalle kymmenelle vuodelle.

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen

Kaupungintervehdyksen tapahtumaan toi kaupunginjohtaja Henna Viitanen. Hän käsitteli puheessaan maalle muuttoa. – Maalle muutosta on puhuttu viime aikoina. Entistä useampi suomalaisista haluaisi muuttaa maalle ja ihan syystä. Täällä maalla on tilaa myös just sulle! Maalla asuminen tarjoaa meille mahdollisuuden elää lähempänä luontoa ja sen rauhaa ja hiljaisuutta. Se antaa meille tilaa hengittää ja ajatella, maalla asuminen tarjoaa myös yhteisöllisyyttä. Naapurit tuntevat toisensa ja auttavat tarvittaessa, listasi maalla asumisen hyviä puolia Henna Viitanen.

Memorial Band esitti tanssimusiikkia tapahtumassa. Jotkut rohkeat lähtivät myös tanssimaan musiikin mukana.

JuhannusVirrat-tapahtuma huipentui tapahtuman juontajan Juhani Viidan lukemaan juhannusjulistukseen, jonka on kirjoittanut Markku Sorvari ja Virtain Reserviupseerien lipunnostoon Rajalahden talon pihalla.-jr

Tapahtuman juontajana toimi Juhani Viita, joka myös luki juhannusjulistuksen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yleisön seassa seikkaili fillaripianisti Aarno Pakari.


 

JÄTÄ KOMMENTTI